Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Coordinació per frenar la propagació del SARS-CoV-2

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez; la consellera de Presidència, Pilar Costa; la Directora General de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font, i el Director General del Servei de Salut, Juli Fuster, s’han reunit amb batles de 15 municipis i amb representants dels consells insulars i de la FELIB per tal d’avaluar la situació actual davant la COVID-19 i reforçar mesures coordinades dirigides a frenar la propagació de la pandèmia.

Durant la trobada, Gómez va fer un repàs de les dades epidemiològiques i va explicar les diverses mesures que ha posat en marxa el Govern i que van dirigides, d’una banda, a la detecció i l’aïllament de casos, i, de l’altra, a la reducció, mitjançant regulacions, de les situacions que poden afavorir els contagis, sobretot en llocs tancats on es produeixen aglomeracions de persones, amb ventilació escassa, o bé on no es fa servir la mascareta, o establint sancions quan es produeixen incompliments.

En aquest sentit, va recordar que el Govern prepara noves mesures per millorar la situació en els municipis o barriades amb més incidència de la pandèmia. A més d’incrementar les PCR i activar plans d’acció comunitària per sensibilitzar la població, va manifestar que s'ha aprovat una resolució per disposar ordres de confinament obligatori a persones que donin positiu o siguin contacte d’un positiu. Aquesta informació estarà a l’abast de les forces de seguretat, els cossos d’inspecció i els serveis públics d’emergències, de manera que puguin comprovar si una determinada persona que es troba en un espai públic hauria de romandre a ca seva o no. En cas d’incompliment, se’n poden derivar sancions.

També els va informar que el Consell de Govern té previst donar potestat a la Conselleria de Salut i Consum per adoptar diverses mesures restrictives a les zones amb una situació més complexa. Aquestes mesures, que poden afectar la circulació de persones en horari nocturn o implicar reducció d’aforaments, s’implementaran a través de resolucions específiques per a cada zona concreta quan es consideri necessari.

La consellera va demanar també la col·laboració dels ajuntaments per tal que es compleixin totes les mesures obligatòries i totes les recomanacions de salut dins els municipis, de manera que es pugui evitar haver-ne de prendre de noves.

Els batles i representants dels consells i de la FELIB, per part seva, van expressar les seves inquietuds davant la situació causada per la COVID-19 i van agrair la col·laboració institucional per poder oferir una resposta coordinada i eficaç.

A la reunió estaven convocats els batles de Palma, Esporles, Marratxí, Alaró, Llucmajor, Inca, Binissalem, Valldemossa, Banyalbufar, Deià, Santa Maria del Camí, Eivissa, Sant Antoni, Sant Lluís i Ciutadella, a més dels presidents de tots els consells insulars, el director general de Cooperació Local i Patrimoni i el president de la FELIB.

La Conselleria de Salut i Consum preveu convocar més municipis durant les properes setmanes.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 04/09/2020]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19