Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Segon cribatge a la residència Sèniors Sant Joan

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut de les Illes Balears, en coordinació amb la Direcció General de Salut Pública, la Direcció General de Dependència i l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, ha realitzat un segon cribatje que ha diagnosticat 24 usuaris positus en coronavirus a la residència Sèniors Sant Joan en coronavirus.

D’ells, 1 ha estat ingressat en un centre hospitalari. En total, en aquets moments, a la residència s’han detectat 81 usuaris positius, dels quals 26 estan hospitalitzats, i 25 professionals positius. La detecció dels casos positius es va produir desprès de que el Servei de Salut fes un segon cribratge el passat 9 de setembre, dins el pla de la Conselleria de Salut i Consum i l’Institut Mallorquí d’Afers Socials de posar en marxa nous cribratges massius a més de 6.000 usuaris i professionals de residències per tal de prevenir la propagació de la COVID-19

Els usuaris de les residències són un col·lectiu prioritari per al Govern de les Illes Balears i per als consells atesa la seva vulnerabilitat. Per això, s’ha fet un esforç important per prendre mesures de manera coordinada entre les institucions per tal de detectar i aïllar casos nous al més aviat possible i de manera preventiva; per oferir l’atenció adequada a cada usuari d’acord amb les necessitats específiques derivades del seu estat de salut, i per establir protocols d’actuació clars per ajudar tots els centres a afrontar aquesta situació tan complicada. 

Aquest es el segon cribatge que es fa a la residencia Sèniors Sant Joan al darrer mes. El passat dijous 29 d’agost es va detectar un treballador positiu en aquesta residència i l’endemà també es va localitzar el cas d’un resident positiu. Arran d’això, el Servei de Salut va iniciar un cribratge amb proves PCR entre tots els professionals i usuaris de la residència (70 treballadors i 112 residents). El resultat del cribratge va ser de 57 usuaris i 21 professionals positius en total (incloent els casos inicials). 

La residència ha activat el protocol d’actuació davant la COVID-19 i ha dividit les instal·lacions en dues àrees. Les habitacions de la planta baixa estan destinades als usuaris positius asimptomàtics o lleus, mentre que la primera planta està destinada als pacients negatius. A més, una Unitat Volant d’Atenció al Coronavirus (UVAC) de la Central de Coordinació Covid s’ha desplaçat fins al centre per fer un seguiment els usuaris. Especialistes d’infermeria es desplaçaran a la residencia per fer una valoració global de la situació.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 13/09/2020]

[Foto: Infosalut / Home esperant / CC BY-NC-SA 4.0]

Què en diu la premsa
*13/09/2020 noticiasmallorca.es - Salud realiza un segundo cribado a la residencia Séniors San Juan e identifica 24 usuarios con coronavirus.
*13/09/2020 canal4diario.com - Salud diagnostica 24 positivos en la residencia Séniors Sant Joan en un cribado.

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19