Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Nou paquet de mesures de coordinació per a reforçar el control de la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat ha acordat amb les comunitats autònomes un nou paquet de mesures de coordinació entre totes les administracions per a reforçar les accions dirigides a fer front a l'epidèmia provocada pel COVID-19.

Així, l'acord estableix la posada en marxa d'una estratègia de vacunació comuna, que s'elaborarà de manera conjunta, tenint en compte l'opinió d'experts en bioètica i de societats científiques i s'aprovarà en el Ple del CISNS.

Les comunitats autònomes, per part seva, hauran de disposar de tots els materials, equips i recursos necessaris per a l'administració de les vacunes que proveeixi el Ministeri de Sanitat.

A més, es crearà un registre estatal de vacunació enfront del SARS-CoV-2, amb informació de les comunitats autònomes i ciutats autònomes, entre altres:

  • Estudi de seroprevalença
  • Cribratges en asimptomàtics
  • Coordinació amb les entitats locals

En aquesta línia de treball, s'han acordat dues recomanacions: la implementació de mecanismes de comunicació i coordinació intersectorial en l'àmbit local, des de la cooperació entre administracions, i el treball conjunt entre comunitats autònomes i entitats locals.

[Font: Ministeri de Sanitat. 09/09/2020]

[Foto: Infosalut / Gent passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19