Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: L’Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera farà un cribratge poblacional

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera farà un cribratge poblacional a les localitats d’Eivissa i Sant Antoni de Portmany, que es durà a terme durant aquesta setmana i la propera.

Un camió COVID-Express, equipat i amb 4 professionals cedits per Creu Roja, obtindrà les mostres en els aparcaments de les piscines Can Misses a Eivissa i Can Coix a Sant Antoni de Portmany.

El dispositiu permetrà dues línies de presa de mostres i estarà operatiu durant 12 hores cada dia, amb horari de 8.00 a 20.00 h, llevat dels divendres que serà de 8.00 a 14.00 h, per garantir l’enviament de les mostres al laboratori de l’Hospital Universitari Son Espases, que serà l’encarregat de determinar aquest cribratge.

Es convidarà a participar-hi una població diana total de 2.540 persones, 1.687 targetes sanitàries d’Eivissa i 853 de Sant Antoni, que corresponen a les targetes sanitàries dels carrers d’ambdues localitats amb major índex de positivitat en COVID-19 dels darrers 15 dies. Els carrers seleccionats sota aquest criteri de Vila són l’avinguda d’Espanya, Isidor Macabich i Pere Francès, i de Sant Antoni, Vara de Rei, Johann Sebastian Bach i General Balanzat.

La població diana per a aquest estudi és la compresa entre 15 i 40 anys, atès que és el grup poblacional que acumula el major nombre de persones asimptomàtiques. També s’hi ha inclòs els cuidadors de gent gran o de persones vulnerables.

Els residents a Eivissa podran fer-se la prova el dijous i divendres d’aquesta setmana, i el dilluns i dimarts de la propera. Per la seva banda, les persones seleccionades de Sant Antoni poden acudir al punt COVID-Express, el dimecres, dijous i divendres de la setmana vinent.

Les persones residents dels carrers seleccionats d’ambdues poblacions han de demanar cita prèvia en el telèfon habilitat per a això, el 971 39 72 72, per al qual s’ha muntat un dispositiu amb dos auxiliars administratius que s’encarregaran de la gestió de les telefonades i les cites.

Els resultats de la prova es comunicaran via SMS en cas negatiu i via telefònica en cas de ser positiu per iniciar l’estudi de contactes.

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera sol·licita la màxima participació en aquest cribratge que pot aportar informació molt útil per a la gestió dels efectes de la pandèmia en les zones més afectades per aquest virus.

[Fonts: Conselleria de Salut i Consum. 16/09/2020 - BOIB. Núm. 160. 16/09/2020]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]

Què en diu la premsa
*16/09/2020 noudiari.es - El Área de Salud realizará un cribado poblacional de coronavirus en Vila y Sant Antoni.
*16/09/2020 periodicodeibiza.es - Más de 26.000 personas, afectadas por las restricciones a Vila y Sant Antoni.
*16/09/2020 dbalears.cat - L'Eixample, es Viver i part de Sant Antoni tendran restriccions de mobilitat a partir de divendres.
*16/09/2020 ultimahora.es - Nuevas restricciones también para varias zonas de Ibiza.
*16/09/2020 noticiasmallorca.es - Salud adopta medidas excepcionales y temporales en Ibiza.

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19