Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: El Govern intervé la residència privada d’atenció a gent gran Sèniors Inca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut i Consum, d’acord amb l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), va ordenar la intervenció de la residència privada de gent gran Seniors Inca per tal de frenar els contagis deCOVID-19, que afecten a 32 usuaris i 6 treballadors, i garantir l’atenció adequada als residents.

Al centre, que té 113 usuaris i 76 empleats, hi romanen a hores d’ara 101 usuaris, ja que 12 han estat hospitalitzats.

Com a part de les tasques de vigilància permanent i coordinada que Govern i Consell de Mallorca fan de l’evolució de la pandèmia de COVID-19 a les residències de gent gran, el dia 12 es va cribrar la residència Seniors Inca i tots els resultats varen ser negatius.

Posteriorment, el passat dimecres, dia 23 de setembre, els professionals del Servei de Salut varen detectar un usuari amb infecció per SARS-CoV-2 i altres 42 residents varen ser considerats contacte estret.

Després de fer les proves pertinents, dia 26, es va confirmar que un total de 32 residents s’havien contagiat, és a dir, el 28 % del total. Així mateix, es varen identificar 6 treballadors positius. A l’espera de tenir tots els resultats definitius es va considerar oportú mantenir aïllades a totes les persones residents de manera preventiva.

A més, la subdirecció de cronicitat va sol·licitar a la Conselleria de Salut i Consum la intervenció del centre per tal d’organitzar tots el processos sanitaris necessaris per a prevenir l’expansió del SARS-CoV-2, assegurar una vigilància activa eficaç dels pacients que queden al centre i donar suport sanitari mentre hi hagi persones infectades de COVID-19, o amb sospita de COVID-19 que siguin vulnerables.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, va ordenar intervenir, durant 20 dies, el control de la gestió sanitària assistencial en relació a tots el processos relacionats amb la COVID-19 d’aquest centre de serveis socials de caràcter residencial.

Així mateix, s’ha designat una coordinadora sanitària, les funcions de la qual són les de control, coordinació i direcció de l’activitat assistencial sanitària del centre, dirigint l’equip de personal de la residència i si n’és el cas, l’assignat pel Servei de Salut.

A partir d’ara, el personal, l’equip directiu i la titularitat d’aquest centre, així com els propis residents, es regiran per les instruccions, ordres i disposicions que emeti la coordinadora.

Des del principi de la pandèmia l’equip de coordinació sociosanitària format per directius dels consells insulars de Menorca, Eivissa i Formentera, de l’IMAS i de les conselleries de Serveis Socials i Esports i de Salut i Consum fan un seguiment diari de la situació als centres, que han disposar d’un pla de contingència i complir-lo.

Cal recordar que ara fa una setmana, el Govern va decidir la intervenció de la residència privada Bell Entorn, ubicada a Sóller i, anteriorment, aquest seguiment de la situació als centres ja va dur a la intervenció d’altres dues residències: Oasis i Domus Vi Palma.

En aquests moments, a les residències de les Illes Balears hi ha 4.318 residents, dels quals 181 són positius. D’aquests 105 es troben hospitalitzats i l’acumulat de persones mortes és de 141. Quant els professionals, hi ha 78 positius actius.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 27/09/2020]

[Foto: Infosalut / Dona esperant / CC BY-NC-SA 4.0]

Què en diu la premsa
*27/09/2020 ultimahora.es - Salut interviene la residencia Sèniors de Inca para frenar los contagios.

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19