Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: contractació d’una nau d’emmagatzematge i de vehicles

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern s’ha donat per assabentat de les contractacions d’emergència de subministrament i serveis a càrrec del Servei de Salut per un valor de 22.506 €: l’arrendament d’una nau d’emmagatzematge i de vehicles per a fer proves de COVID-19.

Es tracta, d’una banda, de la contractació de l’arrendament d’una nau d’emmagatzematge a l’Àrea de Salut de Menorca per poder disposar d’un espai idoni per dipositar-hi materials en condicions òptimes de seguretat. D’altra banda, també s’ha contractat l’arrendament de vehicles perquè la Unitat Volant d’Atenció al Coronavirus (UVAC) d’Atenció Primària de Mallorca  dugui a terme proves diagnòstiques de la COVID-19 (per a l’atenció domiciliària). Amb l’arrendament d’aquests vehicles es pretén reduir els desplaçaments dels pacients contagiats o sospitosos de patir la malaltia i, així, evitar la transmissió comunitària.

Totes aquestes contractacions d’emergència estan relacionades amb el tractament de la pandèmia, a causa de la necessitat concreta de disposar de determinats equips i serveis per mantenir una activitat sanitària assistencial correcta en la lluita contra la COVID-19.

Concretament, les contractacions d’emergència són les següents:

  • Adquisicions i contractacions corresponents a l’Àrea de Salut de Menorca: arrendament d’una nau situada a Maó, per al dipòsit i l’emmagatzematge de material sanitari per combatre la pandèmia de la COVID-19, per un import de 10.164 €.
  • Arrendament de vehicles perquè la UVAC d’Atenció Primària de Mallorca pugui dur a terme proves diagnòstiques de la COVID-19 per a l’atenció domiciliaria, per un import de 12.342 €.

El passat mes de març el Consell de Govern va aprovar l’Acord de mesures que s’han adoptar en matèria de contractació pública a conseqüència de la declaració d’estat d’alarma per gestionar la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Això va suposar que a tots els contractes subscrits per l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i el sector públic instrumental els fos aplicable la tramitació d’emergència.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 14/10/2020]

[Foto: Àrea de Salut de Menorca]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19