Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

La vacuna de la grip és segura en persones que han superat o pateixen la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat recomana vacunar-se contra la grip a les persones que han superat o pateixen la COVID-19 i pertanyen als grups prioritzats en la campanya d'enguany.

S'estableix que si han tingut el coronavirus de manera lleu o asimptomàtica, hauran de vacunar-se després de finalitzar els dies d'aïllament recomanats mentre que en els pacients ingressats per aquesta malaltia serà el personal sanitari el que establirà el moment adequat per a administrar-los la vacuna tenint en compte la seva situació clínica.

L'evidència recent mostra que la mortalitat dels pacients amb COVID-19 pot duplicar-se quan també estan infectats pel virus de la grip. D'aquí, la importància de la vacunació antigripal per a disminuir la probabilitat de complicacions per grip.

A més, als contactes estrets d'un cas confirmat de COVID-19, que pertanyin als grups en els quals es recomana la vacunació enfront de la grip, es recomana que es vacunin una vegada superat el període de quarantena si no han desenvolupat símptomes.

[Font: Ministeri de Sanitat. 16/10/2020]

[Foto: Hospital Mateu Orfila]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19