Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Contractacions d’emergència de serveis a càrrec del Servei de Salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern s’ha donat per assabentat de les contractacions d’emergència de serveis a càrrec del Servei de Salut per valor de 824.888 €.

Destaca la contractació del servei d’assistència sanitària a pacients afectats per la COVID-19 derivats pel Servei de Salut a l’Hospital de Muro en el darrer quadrimestre de 2020. Els brots registrats en algunes residències de la zona han fet necessari hospitalitzar usuaris infectats per tal d’atendre la simptomatologia dels malalts i evitar nous contagis o possibles complicacions. D’altra banda, Gestió Sanitària i Assistencial de les Illes Balears, com a entitat pública empresarial adscrita al Servei de Salut ha contractat el servei de lliurament de burofax per notificar resolucions d'aïllament o quarantena a persones a qui s’ha diagnosticat la COVID-19 o a contactes estrets d'aquestes.

Aquestes contractacions d’emergència han estat relacionades amb el tractament de la pandèmia a causa de la necessitat concreta de disposar de determinats equips i serveis per mantenir una activitat sanitària assistencial correcta en la lluita contra la COVID-19.

Cal destacar que totes aquestes contractacions es financen a través del fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) de les Illes Balears autoritzat per la Comissió Europea. Aquesta redistribució de les ajudes europees s’emmarca en la decisió de la Unió Europea de flexibilitzar l’ús dels fons de cohesió per reforçar els sistemes sanitaris i la capacitat de resposta davant la crisi sanitària.

Concretament, les contractacions d'emergència són les següents:

Adquisicions i contractacions a càrrec del Servei de Salut:

  • Contractació del servei d'assistència sanitària a pacients afectats per la COVID-19 derivats pel Servei de Salut a l'Hospital General de Muro, en el darrer quadrimestre, per l’import de 445.820 €.
  • Contractació del servei de transport aeri per al trasllat de mostres PCR des de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera al Laboratori de Microbiologia de l’Hospital Universitari Son Espases per a la seva anàlisi urgent, per l’import de 12.021 €. Durant l’estat de l’alarma no era possible el trasllat de les mostres PCR per mitjans ordinaris, per la qual cosa es van mobilitzar els mitjans aeris.

Adquisicions i contractacions a càrrec de Gestió Sanitària i Assistencial de les Illes Balears (GSAIB): contractació del servei de notificació per burofax de resolucions d'aïllament o quarantena a persones a qui han diagnosticat la COVID-19 o contactes estrets d'aquestes, per un import de 367.047 €

El passat mes de març el Consell de Govern va aprovar l'Acord de mesures per adoptar en matèria de contractació pública a conseqüència de la declaració d'estat d'alarma per gestionar la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Això va suposar que a tots els contractes subscrits per l'Administració de la Comunitat Autònoma i el sector públic instrumental els fos aplicable la tramitació d'emergència.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 09/11/2020]

[Foto: Infosalut / IB-Salut / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19