Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

S’exigirà una PCR negativa als viatgers internacionals procedents de països de risc

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A partir del 23 de novembre s’exigirà als viatgers internacionals procedents de països de risc una PCR negativa en les darreres 72 hores per poder entrar al territori espanyol. Així mateix, en els propers dies la Unió Europea (UE) tancarà un contracte per a la compra de la vacuna de les farmacèutiques Pfizer i BioNTech.

S’atén així una de les principals peticions que les Illes Balears ha traslladat al govern espanyol per poder tenir més controls sanitaris en els aeroports i així ser una destinació més segura tant per residents com per visitants, enfront de la COVID-19.

L’Estat, que s’encarregarà de l’operativa, ha pres aquesta decisió en el marc de la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, entre el ministre Salvador Illa i els responsables sanitaris de totes les comunitats autònomes. D’aquesta manera, aquesta decisió se suma als controls sanitaris que fins ara es duien a terme a tots els passatgers internacionals en els punts d’entrada, com el control visual i de temperatura, així com el formulari de control sanitari que els viatgers han d’omplir. 

La referència bàsica dels països de risc serà la incidència acumulada segons els criteris de la UE.

Vacuna COVID-19

La presidenta del Govern Balear, Francina Armengol,  va manifestar que el Ministre de Sanitat va anunciar que en els propers dies la UE tancarà un contracte per a la compra de la vacuna de les farmacèutiques Pfizer i BioNTech, que seria eficaç en un 90% dels casos i podria començar a distribuir-se durant la primera meitat del 2021. A l’Estat li correspondrien uns 20 milions de vacunes. En aquest cas, Armengol apuntó que, segons les previsions del ministre, el mes de maig un percentatge elevat de la població espanyola i europea estaria vacunada.

[Font: Presidència de Govern. 11/11/2020]

[Foto: CS Sa Pobla]

Què en diu la premsa
*12/11/2020 canal4diario.com - España exigirá una PCR negativa a viajeros internacionales de hasta 65 países, entre ellos EEUU, Francia o Alemania.

Notícies relacionades

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19