Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Dispositiu extraordinari de proves pel pont de desembre

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha aprovat una proposta d’acord per la qual s’encomana al Servei de Salut de les Illes Balears l’organització d’un dispositiu extraordinari, entre els dies 3 i 8 de desembre de 2020, de realització de proves de diagnòstic de COVID-19 als ciutadans de les Illes Balears desplaçats temporalment de la seva residència insular i que retornin a l’arxipèlag durant aquestes dates.

Aquest dispositiu extraordinari es fonamentarà en la realització de proves PCR, amb cita prèvia telefònica i ús essencial dels recursos humans i materials de les unitats de les quals el Servei de Salut disposa a tal efecte a cadascuna de les Illes.

Així mateix, el Consell de Govern recomana i encoratja els ciutadans de les Balears als quals s’adreça aquest servei extraordinari que el facin servir, tant per al benefici propi com per al de la comunitat.

El Govern, davant l’experiència adquirida els darrers nous mesos de lluita contra la COVID-19, ha considerat important la detecció precoç dels contagis, especialment de la detecció dels casos silents i asimptomàtics d’infecció activa, atesa la capacitat de transmissió que representa el SARS-CoV-2.

Sortosament, a hores d’ara els mitjans de diagnòstic que estan disponibles, tant per la varietat com per la quantitat, són manifestament superiors als que hi havia quan es va iniciar la pandèmia i assoleixen bons nivells de fiabilitat de resultats. Ara s’apropa l’època de l’any més dotada de dates efectives, les quals són per tradició un moment especial dedicat a la convivència amb la família i els amics. També de retorn per a tots aquells que viuen fora de l’arxipèlag.

Davant d’aquestes circumstàncies extraordinàries d’enguany, es considera el més oportú i prudent garantir que els ciutadans de les Illes que tornen a casa durant uns dies no pateixen COVID-19 ni suposen un risc per als parents i amics amb els quals es retroben.

[Fonts: Conselleria de Salut i Consum. 30/11/2020 - BOIB. Núm. 202. 01/12/2020]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19