Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

El primer ultracongelador per a la vacuna de la COVID-19 ja és a l'Hospital Can Misses

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital Can Misses va rebre el dia 17 de desembre, el primer dels tres ultracongeladors amb els quals comptarà per emmagatzemar la vacuna de la marca Pfizer. Es preveu que els dos ultracongeladors restants arribin al gener de l'any entrant.

L'import dels tres ultracongeladors ha estat de 43.216,40 € (IVA inclòs). Es tracta del model NU99578JE NuAire Blizzard, que permet emmagatzemar a temperatura de -86ºC i que compta amb un sistema de seguretat CO2. La capacitat d'aquest model és de 578 litres i té un pes de 300 kg en buit.

D'altra banda, l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera també tindrà més congeladors per emmagatzemar la vacuna de Moderna. Es preveu l'arribada d'aquests congeladors abans que acabi l'any. Aquests congeladors, que emmagatzemen les vacunes a una temperatura de -26ºC, són el model GGPV 6570 de la marca Liebherr. Poden emmagatzemar fins a 240 kg i el pes net de l'aparell és de 123 kg. L'import dels tres congeladors ha estat de 10.693,59 € (IVA inclòs).

Tots ells estaran a l'Hospital Can Misses, a la nova àrea reformada de l'edifici J, a causa del pes i dimensions d'aquesta tecnologia. Des d'allà es distribuiran les vacunes als altres centres sanitaris.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 21/12/2020]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]

Què en diu la premsa
*27/12/2020 periodicodeibiza.es - Los tres congeladores para la vacuna de Moderna ya están en Can Misses.

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19