Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Es reforcen les mesures per frenar els contagis de COVID-19 a Mallorca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern de les Illes Balears reforçarà les mesures per frenar la propagació dels contagis de COVID-19 a Mallorca.

Aquestes limitacions responen a l’evolució desfavorable que han experimentat els darrers dies els indicadors epidemiològics, que situen les Illes Balears en situació de risc extrem, i a la necessitat de tallar els contagis i preservar la capacitat de resposta del sistema sanitari. Cal assenyalar que actualment a Mallorca hi ha 90 pacients amb COVID-19 a les UCI i més de 300 ingressats a planta i els hospitals de Son Espases, Son Llàtzer i Comarcal d’Inca han hagut de reduir l’activitat quirúrgica en previsió dels possibles ingressos, atesa l’evolució de la incidència de casos.

Les dades epidemiològiques, totes les illes se situen per damunt dels 60 casos per 100.000, que el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties considera el llindar a partir del qual un territori es troba en situació de risc. Mallorca és la que es troba en una situació pitjor i, amb una IA14 de 608,46 per 100.000 habitants, multiplica per 10 el límit esmentat. En el conjunt de les Illes la IA14 de és de 574,53 per 100.000 habitants.

Per aquest motiu, i a l’espera de l’informe definitiu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties, s’ha considerat adequat reforçar les limitacions a Mallorca, que es troba en nivell 4 d’alerta amb toc de queda a les 22.00 hores, sobretot per evitar aquelles activitats que poden provocar aglomeracions o situacions en les quals no es respectin de manera correcta les normes i recomanacions per prevenir els contagis.

  • Concretament, s’ha considerat oportú i proporcionat suspendre l’activitat de cafeteries, bars i restaurants, que només podran fer servei a domicili i menjar per emportar.
  • Pel que fa a l’activitat comercial, les grans superfícies (comerços de més de 700 metres quadrats) hauran de romandre tancades, excepte els supermercats. El petit comerç, no obstant, continua com fins ara, amb la capacitat del 30% i el tancament a les 20.00 hores.
  • Així mateix, se suspèn l’activitat de gimnasos i spas.

Les mesures es detallaran en l’acord de Consell de Govern que s’aprovarà dilluns; entraran en vigor dimarts 12 de gener i seran vigents 14 dies, fins al 26 de gener.

[Font: Presidència de Govern. 08/01/2021]

[Foto: Presidència de Govern]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19