Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Diverses contractacions d’emergència de subministrament a càrrec de l'IB-Salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern s’ha donat per assabentat de les contractacions d’emergència de subministrament a càrrec del Servei de Salut (IB-Salut), per valor de 2.372.982 €.

Aquestes contractacions estan relacionades amb el tractament de la pandèmia a causa de la necessitat concreta de disposar de determinats serveis per mantenir una activitat sanitària assistencial correcta en la lluita contra la COVID-19.

Concretament, les contractacions d’emergència són les que s’indiquen a continuació.

Contractacions corresponents a Serveis Centrals, per un import parcial d’1.084.816 €:

  • Contractació per valor de 702.616 € per a la realització de proves PCR als residents balears que viatgen des de la península.
  • Contractació del servei d’assistència sanitària a pacients afectats per COVID-19 derivats pel IB-Salut a l’Hospital de Llevant durant els mesos de novembre i desembre de 2020, per l’import de 130.372 €.
  • Contractació del servei d’assistència sanitària a pacients d’UCI derivats pel IB-Salut a l’Hospital General de Muro durant els mesos de desembre de 2020 a març de 2021, per l’import de 181.828 €.
  • Posada en marxa de les línies de telèfon 900 d’informació sobre COVID, per l’import de 70.000 €.

Contractacions corresponents a l’Hospital Universitari Son Llàtzer, per l’import de 616.099 €, relatives a: servei d’alimentació, neteja, gestió de residus, vigilància, manteniment i bugaderia a l’Hotel Palma Bay.

Contractacions corresponents a l’Hospital Universitari Son Espases, per l’import de 624.000 €: servei de derivació de pacients per a cirurgia cardíaca per reduir la llista d’espera.

Contractacions corresponents a l’Àrea de Salut de Menorca, per l’import de 48.066 €: servei de reforç de neteja i desinfecció, servei de bugaderia i servei de transport d’àpats.

Cal destacar que totes aquestes contractacions es financen a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per a les Illes Balears, autoritzat per la Comissió Europea. Aquesta redistribució de les ajudes europees s’emmarca en la decisió de la Unió Europea de flexibilitzar l’ús dels fons de cohesió per reforçar els sistemes sanitaris i la capacitat de resposta davant la crisi sanitària.

El passat mes de març el Consell de Govern va aprovar l’acord de mesures per adoptar en matèria de contractació pública a conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma per gestionar la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Això va suposar que a tots els contractes subscrits per l’Administració de la comunitat autònoma i el sector públic instrumental els fos aplicable la tramitació d’emergència.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 25/01/2021]

[Foto: Conselleria de Mediambient i Territori]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19