Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Estratègia de vacunació que recomana els pròxims grups

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Comissió de Salut Pública ha aprovat l'Actualització 2 de l'Estratègia de vacunació en la qual es recomana que s'ha de continuar vacunant a les persones de la primera etapa.

Aquest són: residents i personal sanitari i sociosanitari que treballa en residències de majors i d'atenció a grans dependents, personal de primera línia en l'àmbit sanitari i sociosanitari, un altre personal sanitari i sociosanitari i persones considerades grans dependents que no estiguin institucionalitzades.

El pròxim grup a vacunar en la següent etapa inclou a les persones majors de 80 i més anys, que començarà a vacunar-se en el menor termini de temps possible i en funció de la disponibilitat de dosi de vacunes.

La justificació ètica de la priorització realitzada es basa en els principis de necessitat, equitat i reciprocitat, que aconsellen la priorització dins de cadascun dels grups per a vacunar a les persones que més s'exposen al risc d'emmalaltir (sanitaris i sociosanitaris més exposats) i aquelles que més s'hospitalitzen i moren.

[Font: Ministeri de Sanitat. 22/01/2021]

[Foto: Servei de Salut de les Illes Balears]

Notícies relacionades

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19