Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

La Comissió de Salut Pública aprova l'Actualització 6 de l'Estratègia de Vacunació

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Comissió de Salut Pública, en la qual es troben representades totes les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, ha aprovat l'Actualització 6 de l'Estratègia de Vacunació, en la qual es reafirma la prioritat de vacunar com més aviat millor a les persones majors de 60 anys.

En la mateixa s'estableix que es continuarà vacunant a les persones de 70 a 79 anys i aquelles amb condicions de risc molt alt prioritzades amb vacunes de ARNm (Pfizer i Moderna), I, de manera simultània, es continuarà vacunant amb AstraZeneca a les persones de 60 a 69 anys.

A més, l'Actualització assenyala que les primeres dosis de la vacuna de Janssen s'utilitzaran en el grup de 70-79 anys, després de la finalització de la nova avaluació de seguretat realitzada des de la EMA.

El mateix document indica que la vacuna a administrar en les persones amb menys de 60 anys d'edat vacunades amb una primera dosi i pendents de rebre la segona, es decidirà pròximament, en funció de l'evidència científica i la disponibilitat de les diferents vacunes.

D'altra banda, es recull que la nova evidència i la situació epidemiològica actual aconsellen alguns canvis en alguns dels grups respecte a l'Actualització 5. Així, les persones que pertanyen als col·lectius en actiu amb una funció essencial per a la societat (grup 6), l'Actualització 6 indica que se'ls posarà la vacuna disponible després de vacunar a les persones de més de 60 anys en lloc de vacunar-se amb AZ com fins ara.

Protecció en residències de majors

L'Actualització 6 posa de manifest, entre d'altres coses, que el risc d'infecció en aquesta població es va reduir en un 57,2% 14 dies després de la vacunació amb una dosi i un 81,2% després de la segona dosi.

Segona dosi

La Comissió de Salut Pública acorda mantenir l'interval de dosi de vacunes com es descriu en l'Estratègia de Vacunació actual.

Estrategia 5 de Vacunació

En aquest enllaç podeu consultar la actualització núm. 5, de l'Estratègia de vacunació enfront de la COVID-19 a Espanya.

[Font: Ministeri de Sanitat. 20/04/2020]

[Foto: Senior Airman Areca Wilson / Shots for all, Vaccines keep Airmen healthy 150323-F-IT851-010 / CC BY­ND 2.0]

Notícies relacionades

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19