Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

S'ajorna la vacuna amb AstraZeneca en el rang d'edat entre 55 i 65 anys

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Comissió de Salut Pública, en la qual es troben representades totes les comunitats i ciutats autònomes i el Ministeri de Sanitat, ha aprovat els grups d'alt risc per a malaltia greu per a COVID-19 que es vacunaran de manera simultània al grup d'edat de 70 a 79 anys. Així mateix ha decidit ajornar la vacuna amb AstraZeneca en el rang d'edad entre 55 i 65 anys.

Aquestes aprovacions es concretaran en la pròxima Actualització 5 de l'Estratègia de Vacunació.

Inclusió de grups d'alt risc:

Persones amb trasplantament de progenitors hematopoètics, trasplantament d'òrgan sòlid i llista d'espera per a aquest, persones en hemodiàlisis i diàlisi peritoneal, malaltia oncohematológica, càncer d'òrgan sòlid en tractament amb quimioteràpia citotòxica, càncer de pulmó en tractament amb quimioteràpia o immunoteràpia i persones amb Síndrome de Down majors de 40 anys. Així mateix, es definiran les condicions de risc que s'inclouran en el grup 7.

Altres decisions de la Comisió

Actualització Mesures de prevenció del COVID-19

La Comissió de Salut Pública també ha aprovat l'actualització de les “Mesures de prevenció, higiene i promoció de la salut enfront de COVID-19 per a centres universitaris en el curs 2020-2021” l'objectiu del qual és reforçar les recomanacions de ventilació, ús correcte de les màscares i limitar les concentracions de persones en les activitats presencials com per exemple els exàmens.

Vacunes amb AstraZeneca

Al mateix temps, la Comissió ha decidit ajornar la decisió d'ampliar el rang d'edat a vacunar amb AstraZeneca a les persones compreses entre 55 i 65 anys al fet que hi hagi una avaluació i dictamen per part de la EMA respecte als efectes adversos d'aquesta vacuna.

[Font: Ministeri de Sanitat. 11/03/2021]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]

Notícies relacionades

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19