Categories: COVID-19, Farmacovigilància, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

COVID-19: Primer informe de Farmacovigilancia en relació amb les vacunes

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha publicat una nota informativa sobre el Primer Informe de Farmacovigilància sobre vacunes COVID-19

El present informe inclou dades dels esdeveniments adversos ocorreguts després de la vacunació amb vacunes enfront de la COVID-19, notificats a Espanya fins al 12 de gener de 2021.

  • No s'ha identificat a Espanya o a la Unió Europea cap possible reacció adversa fins ara desconeguda que pugui ser motiu de preocupació.
  • A la data de tancament d'aquest informe (12 de gener), s'han vacunat a Espanya 494.799 persones, havent-se rebut 374 notificacions d'esdeveniments adversos.
  • Els més freqüents incloïen esdeveniments relacionats amb trastorns generals (febre, malestar), sistema nerviós central (cefalea, marejos) i aparell digestiu (nàusees, diarrea).

La AEMPS continuarà informant dels esdeveniments notificats i de qualsevol nova informació rellevant que pogués sorgir sobre possibles noves reaccions adverses d'aquestes vacunes. 

Es recorda la importància de notificar totes les sospites de reaccions adverses de medicaments d'ús humà al Centre Autonòmic de Farmacovigilència que correspongui o a través del formulari electrònic disponible en www.notificaRAM.es.

[Font: AEMPS. 25/01/2021

[Foto: TheDigitalArtist / COVID 19 / CC0 Public Domain

Notícies relacionades

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19