Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Contractacions d’emergència de subministrament a càrrec de l'IB-Salut per un valor de 3.272.817,82 €

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern s’ha donat per assabentat de les contractacions d’emergència de subministrament a càrrec del Servei de Salut per un valor de 3.272.817,82 €.

Aquestes contractacions estan relacionades amb el tractament de la pandèmia a causa de la necessitat concreta de disposar de determinats serveis per mantenir una activitat sanitària assistencial correcta en la lluita contra la COVID-19.

Així, el Servei de Salut ha contractat:

  • La instal·lació de terminals per ampliar la xarxa de rastrejadors de la COVID-19 (20 telèfons IP i 40 llicències de comunicació IP).
  • L’adquisició d’un respirador per a la unitat de cures intensives de l’Hospital de Manacor.
  • El servei d’assistència sanitària per derivar pacients a diferents hospitals de les Illes Balears, per disposar de recursos adequats a causa de la progressió de la malaltia, l’increment de les necessitats d’hospitalització i d’UCI i l’especial vulnerabilitat a la COVID-19 dels ancians, de les persones amb alguna discapacitat i d’altres usuaris de centres socials amb internament.
  • El reforç dels serveis de neteja, de desinfecció i de bugaderia de l’Àrea de Salut de Menorca a conseqüència de la reorganització del treball als centres sanitaris d’aquesta àrea per fer front a les contingències sobrevingudes per l’expansió de la COVID-19, amb la necessitat de limitar al mínim possible la propagació del virus en aquest entorn.
  • El reforç dels cribratges poblacionals a l’illa d’Eivissa a les localitats on la incidència de contagis era més gran.

Cal destacar que totes aquestes contractacions es financen mitjançant el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per a les Illes Balears, autoritzat per la Comissió Europea. Aquesta redistribució de les ajudes europees s’emmarca en la decisió de la Unió Europea de flexibilitzar l’ús dels fons de cohesió per reforçar els sistemes sanitaris i la capacitat de resposta davant la crisi sanitària.

El passat mes de març el Consell de Govern va aprovar l’acord de mesures que s’havien d’adoptar en matèria de contractació pública a conseqüència de la declaració d’estat d’alarma per gestionar la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Això va suposar que a tots els contractes subscrits per l’Administració de la Comunitat Autònoma i el sector públic instrumental els fos aplicable la tramitació d’emergència.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 08/02/2021]

[Foto: MARIA ROSA FERRE / Consulat de Mar, Palma de Mallorca -1404 / CC BY-SA 2.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19