Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Adquisició de medicaments per mitjà d’un contracte privat amb l’empresa Alexion Pharma Spain

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha autoritzat la despesa respecte de l'adquisició de medicaments per mitjà d’un contracte privat amb l’empresa Alexion Pharma Spain per valor de 2,7 M€, amb càrrec als pressuposts de 2021.

Aquesta despesa s’aprova de conformitat amb la Llei 2/2020, de 15 d’octubre, de mesures urgents i extraordinàries per a l’impuls de l’activitat econòmica i la simplificació administrativa en l’àmbit de les administracions públiques de les Illes Balears per pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la COVID-19.

Els medicaments objecte d’aquest contracte van destinats a malalties poc freqüents (generalment són malalties difícils de diagnosticar i molt poques disposen de tractament) i són imprescindibles per a les prestacions i els serveis dels centres sanitaris dependents del Servei de Salut. Per això, cal proveir-los de gran quantitat d’aquests medicaments per garantir el funcionament correcte de l’activitat assistencial, perquè es tracta de medicaments en situació de patent en vigor i al mercat no hi ha cap altre medicament autoritzat pel Ministeri de Sanitat que es pugui utilitzar per substituir-los.

La normativa estableix que els medicaments amb protecció de patent, una vegada la Comissió Interministerial de Preus n’ha determinat el preu públic, poden ser adquirits directament pel Servei de Salut de les Illes Balears prenent com a referència el preu que determina el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social.

Així, amb la finalitat de preservar la millor relació entre l’eficiència i la gestió sanitària adequada, es regula un sistema de provisió de medicaments en el qual no es licita, pel fet que ja hi ha un preu determinat per mitjà d’un procediment administratiu negociat entre l’Administració i el laboratori farmacèutic, i fins i tot en alguns casos s’hi incorporen acords de risc compartit o de sostre de despesa.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 08/02/2021]

[Foto: stevepb / Dolor de cabeza / Pixabay License]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19