Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Comença la vaccinació dels cossos i forces de seguretat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut i Consum inicia la vaccinació contra la COVID-19 dels cossos i forces de seguretat després de que s’iniciés la vaccinació dels docents d’educació infantil.

Està previst que siguin vaccinats prop de 150 policies locals dels ajuntaments de la part forana de Mallorca. Durant aquesta setmana es vaccinaran 1.020 policies locals a les Illes Balears.

L’avançament d’aquest col·lectiu en el Pla de Vacunació ha estat possible per l’arribada durant la darrera setmana dels vaccins d’AstraZeneca, que s’administren a menors de 55 anys sense patologies.

S’han vaccinat 7.000 persones a la COVID Exprés de Son Dureta, de les quals 1.500 han estat docents d’educació infantil. Val a dir que les deu línies de vaccinació que s’han habilitat poden vaccinar fins a 3.500 persones cada dia. Per aquesta setmana hi estan citats per vaccinar-se un total de 12.828 docents d’educació infantil, primària i secundaria.

Així mateix, està previst que s’iniciï la vaccinació de les persones majors de 80 anys als centres de salut —on hi seran citats. Aquest col·lectiu està format per gairebé 50.000 persones a les Illes Balears. Des de dimecres passat els equips d’infermeria d’Atenció a la Cronicitat ja vaccinen els majors de 80 anys adscrits a centres de dia i els professionals que hi fan feina. Fins ara el 60% d’aquest col·lectiu ja ha estat vaccinat.

El Pla de Vaccinació s’ha accelerat aquesta setmana, en què s’ha continuat vaccinat el gruix dels col·lectius professionals de la sanitat: personal farmacèutic, oftalmòlegs, fisioterapeutes, podòlegs, terapeutes ocupacionals, protètics dentals, veterinaris, dietistes, personal de laboratori, optometristes i auxiliars d’òptica, alumnes de formació professional, serveis d’assistència a domicili, inspecció mèdica i valoració de la dependència.

Fins ara s’han administrat 69.681 dosis (87,5 % de les rebudes) de les quals 47.217 s’han administrat com a primera dosi i 22.468 com a segona.

Les previsions d’arribada de vaccins per aquesta setmana a les Illes Balears és la xifra més alta fins ara: un total de 21.560 dosi entre les tres companyies (Pfizer, Moderna i AstraZeneca). Està prevista l’arribada de 9.360 dosi de Pfizer. Aquestes xifres tenen en compte el comunicat d’AstraZeneca, segons el qual aquesta setmana només enviaran el 60 % de les dosis previstes: de les 14.800 que havien d’arribar, sols ho faran 8.900.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 01/03/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19