Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Balears reactivarà els centres de vacunació massiva amb AstraZeneca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut i Consum reactivarà l’activitat als centres de vacunació habilitats a totes les Illes Balears després que el Ministeri de Sanitat autoritzi, de nou, l’administració de la vacuna d’AstraZeneca.

Es tracta d’una decisió que s’ha comunicat en el marc d’una convocatòria extraordinària del Consell Interterritorial, en el qual estan presents representants de totes les comunitats autonòmes i del Ministeri, i en el qual participat la consellera de Salut i Consum de les Illes Balears, Patricia Gómez.

El Ministeri de Sanitat ha valorat positivament l’informe elaborat per l’Agència Europea de Medicaments que apunta que la vacuna d’AstraZeneca es eficaç i segura i que ha descartat que els episodis de trombosis detectats estiguin relacionats amb l’administració d’aquest fàrmac. Així ho ha explicat després del Consell Interterritorial la consellera de Salut i Consum.

Segons ha explicat Patricia Gómez demà es reunirà la ponència de vacunes i les societats científiques i la Comissió de Salut Pública, que farà una proposta dels perfils als quals es pot administrar. Es reunirà de nou el Consell Interterritorial per donar el vist i plau definitiu a la represa de la vacunació amb AstraZeneca. La previsió es citar dimarts 23 de març perquè dimecres 24 ja es pugui reprendre de nou aquesta vacunació.

La represa de l’administració de la vacuna AstraZeneca permetrà activar de nou els centres habilitats a les quatre illes per agilitzar el procés. Fins al moment estan habilitats els ubicats a recinte de Son Dureta i al poliesportiu Germans Escalas a Palma, el poliesportiu Mateu Cañellas, a Inca, el Recinte de Fires i Congressos, a Eivissa, el Recinte Firal de Maó i al Centre de Salut Canal Salat de Ciutadella i el punt de vacunació habilitat a l’Hospital de Formentera. En les properes setmanes està previst que també entrin en funcionament noves línies ubicades a la Hipòdrom de Manacor.

A les Illes Balears ja s’havien administrat 120.636 dosis en total, i ja hi ha 33.779 persones amb la pauta de vacunació completa. Pel que fa a la vacuna AstraZeneca, s’havien inoculat devers 30.000 vacunes, i ara mateix queden altres 16.000 a la comunitat pendents d’administrar.

La comunitat té capacitat estimada per posar 260.000 vacunes per setmana comptant amb la col·laboració de les clíniques privades. Segons la planificació elaborada pel Servei de Salut, es podrien arribar a vacunar 200.000 persones setmanalment, sumant el màxim rendiment dels centres de vacunació, els hospitals i la xarxa de centres de salut. La sanitat privada, per la seva banda, podria col·laborar amb la vacunació de 60.000 persones setmanalment amb els seus recursos, segons ha planificat el sector, que s’ha posat a disposició del Govern per col·laborar en aquest procés si fos necessari.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 18/03/2021]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19