Categories: Estudis i projectes, COVID-19

Associació entre la infecció per SARS-CoV-2 i part prematur

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Serveis de Ginecologia de l'Hospital Comarcal d'Inca, l'Hospital Universitari Son Espases i l'Hospital Universitari Son Llàtzer han participat en un estudi multicèntric sobre l'associació entre la infecció per SARS-CoV-2 i part prematur. També hi han participat diferents centres espanyols.

Onofre Alomar Mateu, ginecòleg de l'Hospital Comarcal d'Inca; Eva Moran Antolin, ginecòloga de l'Hospital Universitari Son Espases; i Albert Tubau Navarra, ginecòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han participat en la publicació de l'article amb el títol "The association between SARS-CoV-2 infection and preterm delivery: a prospective study with a multivariable analysis" a la revista BMC Pregnancy and Childbirth.

Es volia determinar si l'exposició a la síndrome respiratòria aguda severa per coronavirus 2 (SARS-CoV-2, la causa de la malaltia de la COVID-19) durant l'embaràs, comparat amb la no exposició, s'associa amb la morbiditat obstètrica relacionada amb la infecció.

Es va realitzar un estudi prospectiu multicèntric en l'embaràs basat en un programa de garbellat prenatal universal per a la infecció per SARS-CoV-2. En tota Espanya, 45 hospitals van analitzar a totes les dones a l'ingrés a la sala de parts utilitzant la reacció en cadena de la polimerasa (PCR) per a COVID-19 des de finals de març de 2020. La cohort de mares positives i la mostra concurrent de mares negatives van ser seguides fins sis setmanes després del part. L'anàlisi de regressió logística multivariable, ajustant les variables de confusió conegudes, va determinar el quocient de probabilitat ajustada (aOR) amb intervals de confiança del 95% (IC 95%) de l'associació de la infecció per SARS-CoV-2 i els resultats obstètrics.

Aquest estudi multicèntric va demostrar que les dones infectades amb SARS-CoV-2 tenen més mobilitat obstètrica relacionada amb la infecció. Aquesta hipòtesi mereix l'avaluació d'una associació causal en investigacions posteriors.

Referència de l'article
Martinez-Perez O, Prats Rodriguez P, Muner Hernandez M, Encinas Pardilla MB, Perez Perez N, Vila Hernandez MR, et al. The association between SARS-CoV-2 infection and preterm delivery: a prospective study with a multivariable analysis. BMC Pregnancy and Childbirth. 2021;21(1):273. doi: 10.1186/s12884-021-03742-4. PubMed PMID:33794829.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19