Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Comença el repartiment dels filtres HEPA als centres educatius de les Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Educació ha adquirit gairebé 4.000 filtres HEPA per més d’1 milió d’euros. La previsió és que les setmanes vinents arribin a la totalitat de centres públics. 

La Conselleria d’Educació i Formació Professional ja ha començat a repartir els primers aparells mòbils de purificació d’aire mitjançant filtres HEPA H13 per garantir la seguretat a tots els centres educatius i millorar el confort ambiental durant els mesos d’hivern. La resta d’aparells arribaran al llarg de les setmanes vinents a tots els centres educatius públics de les Illes Balears.

Per dur a terme aquesta mesura de prevenció de la COVID-19 que ha posat en marxa la Conselleria per al present curs 2021-2022, s’han adquirit gairebé 4.000 aparells per un import d'1.046.940 € . També es cobrirà l’adquisició d’aparells als centres concertats amb una partida específica de 460.000 € a través dels mòduls de finançament per fer front a la COVID-19. En aquest cas, seran els centres mateixos els que s’encarregaran d’adquirir-los. La previsió de la Conselleria és que tots els centres de les Illes Balears comptin amb dos aparells per cada tres aules.

Les Illes Balears han estat pioneres en posar l’accent sobre la ventilació a les aules. El primer trimestre del curs passat ja es va facilitar a tots els centres de la comunitat autònoma, tant públics com concertats, aparells de detecció de CO₂, a més d’una primera dotació de filtres HEPA per als espais que necessiten una purificació extraordinària. En total, durant el curs passat es varen invertir 1,2 milions d’euros en aquest concepte. A més, es varen elaborar unes instruccions específiques i s’ha fet un seguiment individual dels casos més complexos.

Amb la nova adquisició d’uns 4.000 purificadors es complementarà l’adoptada el curs 2020-2021 amb l’adquisició de mesuradors de CO₂ i suposarà aproximadament la dotació de dos equips de filtració per cada tres grups a tots els centres, tant públics com concertats.

[Font: Conselleria d'Educació i Formació Professional. 22/11/2021]

[Foto: Conselleria d'Educació i Formació Professional]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19