Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Les dosis de record del vaccí contra la COVID-19 varen reduir un 51% el risc d'infecció a Espanya durant l'onada d'òmicron

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un article de l'Instituto de Salud Carlos III, publicat a la revista The Lancet Infectious Diseases, ha demostrat que la dosi de record contra el SARS-CoV-2 amb els vaccins COVID-19 d'ARN missatger (ARNm) va permetre reduir un 51% el risc d'infecció per SARS-CoV-2 en la sisena onada causada per la variant òmicron.

L'aparició i expansió de la variant òmicron va donar lloc a una sisena onada pandèmica amb la incidència més gran de COVID-19 notificada fins al moment a Espanya. Els resultats d'aquesta investigació suggereixen que l'administració de les dosis de record (tercera dosi) va suposar una estratègia important per a limitar els efectes de la COVID-19 durant aquesta sisena onada. 

L'estudi ha analitzat dades de més de 4 milions de persones majors de 40 anys entre l'1 de gener i el 6 de febrer de 2022. Va efectuar-se un seguiment a persones amb primovacunació completa, i va comparar-se el risc d'infecció entre les que rebien una dosi de record i les que no la varen rebre.

Accedeix aquí a l'article complet.

[Font: Instituto de Salud Carlos III. 01/06/2022

[Foto: Instituto de Salud Carlos III]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19