Categories: COVID-19, Epidemiologia

Es redueixen els controls sanitaris a l'entrada a Espanya

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOE núm. 252, del dia 20 d'octubre de 2022, s'ha publicat la resolució, del 18 d'octubre de 2022, de la Direcció General de Salut Pública del Ministeri de Sanitat, per la que es deixa sense efecte la del dia 1 d'abril de 2022, relativa als controls sanitaris dels punts d'entrada a Espanya.

Des de l'inici de la pandèmia per COVID-19, s'han establert a Espanya mesures de control sanitari als passatgers internacionals en els punts d'entrada a Espanya, que actualment es troben limitades a persones que provenguin de països que no formin part de la Unió Europea, o amb la consideració de països associats Schengen.

Una vegada s'ha superat la fase aguda de la pandèmia, s'han actualitzat les mesures de vigilància i control en l'àmbit nacional mitjançant l'Estratègia de vigilància i control contra la COVID-19, justificat, en bona part, pels elevats nivells d'immunització aconseguits en la població espanyola i en els països del nostre entorn, que ens han portat a una important disminució dels casos greus i de la letalitat del virus.

Tenint en compte l'evolució de la pandèmia a escala global i la situació epidemiològica a Espanya, i amb l'objectiu d'afavorir la normalització de la mobilitat internacional, amb el menor impacte possible per a la salut pública, es considera convenient deixar sense efecte les mesures de control sanitari a les persones procedents de països que no pertanyin a la Unió Europea o amb la consideració de països associats Schengen

Per a més informació, consulta aquest enllaç al BOE.

[Font: BOE núm.252. 20/10/2022

[Foto: Infosalut / Passatgers a la jardinera de l'aeroport / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19