Categories: COVID-19, Epidemiologia, Institucions sanitàries

La Conselleria de Salut publica una memòria sobre la pandèmia pel virus SARS-CoV-2 a les Illes Balears 2020-2023.

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Mitjançant aquest document, la Conselleria de Salut vol aportar informació i documentació sobre la pandèmia provocada pel virus SARS-CoV-2 a les Illes Balears, la seva evolució al llarg de gairebé tres anys i els mecanismes posats en marxa per afrontar aquesta crisi sanitària sense precedents.

La ràpida expansió internacional del virus SARS-CoV-2 va provocar un impacte social, econòmic i sanitari enormes, i va obligar a adoptar mesures extraordinàries de confinament social per frenar-ne la propagació, d'una banda, i de l'altra, a la reestructuració sanitària per evitar-ne el col·lapse. 

Davant aquesta situació inesperada i impredictible, s’han posat a prova les estructures i el funcionament del Sistema Nacional de Salut. Els sistemes de salut de totes les comunitats autònomes es van haver de preparar per proporcionar la millor resposta en tots els àmbits. 

Aquest document de tipus comprensiu reflecteix les principals línies d’acció preses en situacions mai no viscudes, així com els recursos i circuits implementats, amb la intenció de contribuir a generar coneixement sobre la gestió de la pandèmia a la ciutadania en general i als gestors, polítics i professionals en particular. Això, juntament amb tota la documentació generada per tots els organismes implicats, pot ser de gran utilitat en cas que en el futur ens hàgim d’enfrontar a escenaris semblants.

Accés al document

Consulta aquí el document complet «Pandèmia pel virus SARS-CoV-2 a les Illes Balears. 2020-2023».

[Font: Conselleria de Salut. 22/06/2023]

[Foto: CSIC]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19