Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Recomanacions de vacunació per fer front a la grip i la COVID-19 per a la temporada 2023-2024

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El document ha estat aprovat per la Comissió de Salut Pública, el 12 de juliol de 2023, i elaborat per la Ponència de Programa i Registre de Vacunacions.

Cada any, s'estableixen les recomanacions de vacunació per fer front a la grip, durant l'època de tardor i hivern, en aquells grups de població amb un risc més gran de complicacions en cas de patir la infecció per grip i en les persones que poden transmetre la malaltia a altres que tenen un alt risc de complicacions.

D'ençà de la temporada 2021-2022, la vacunació contra la grip ha coincidit amb la vacunació per fer front a la COVID-19. L'objectiu d'aquesta darrera és reforçar la protecció de les persones més vulnerables i del personal sanitari i sociosanitari, per reduir la multimorbiditat pel virus SARS-CoV-2 i l'impacte d'aquesta malaltia sobre la capacitat de l'atenció sanitària i sociosanitària.

Tenint present la situació epidemiològica actual de COVID-19, es recomana la vacunació durant la temporada de tardor-hivern (2023-2024) als grups de població diana que s'especifiquen en les recomanacions. No es recomana la vacunació de població infantil i adulta que no formi part de la població diana.

Per a més informació, consulta aquí les Recomanacions de vacunació contra la grip i la COVID-19 per a la temporada 2023-2024.

[Font: Ministeri de Sanitat. 12/07/2023

[Foto: Atenció Primària de Mallorca]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19