Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Atenció Primària de Mallorca posa en marxa la consulta virtual de salut #APMallorca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Quinze professionals sanitaris d’Atenció Primària de Mallorca atenen consultes de salut per mitjà de les xarxes socials, amb l’etiqueta #APMallorca. Aquest servei de consultes en línia ja ha resolt 462 consultes (102 per Twitter, 130 per Facebook i 230 per Instagram).

Aquesta iniciativa pretén oferir respostes sanitàries als ciutadans que estan a ca seva i evitar, així, que augmenti la pressió assistencial en els centres de salut. Per respectar la intimitat dels pacients i la protecció de dades, la consulta virtual s’ha de fer amb un missatge privat.

Aquest servei l’ofereix un equip de quinze professionals, que treballen de manera voluntària, conjunta i coordinada. Responen les consultes plantejades pels usuaris entre les 08.00 i les 20.00 h. Són sobretot metges de família, pediatres, infermeres i comares. Recentment, també s’ha incorporat una fisioterapeuta a l’equip. De moment no atén consultes dels usuaris, però ofereix suport consultiu a la resta dels professionals.

Les consultes registrades són principalment les relacionades amb el COVID-19, circuits de recollida de material per a pacients diabètics, gestió de baixes laborals, visites de control d’embaràs, gestió d’assistència psicològica, consultes de serveis socials o gestió de medicaments, entre d’altres. Actualment, els professionals sanitaris que responen aquestes consultes no poden accedir a la història clínica del pacient (al sistema d’informació d’atenció primària –SIAP-) tot i que des de la Gerència s’està treballant perquè això sigui possible.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 23/03/2020]

[Foto: splitshire.com / Notebook / CC-by-sa-2.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19