Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia, Sociosanitari

Adopció de mesures relatives a les residències de persones grans i centres sociosanitaris

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOE núm. 78, de dia 21 de març, s'ha publicat l'adopció de mesures relatives a les residències de persones grans i centres sociosanitaris, davant de la situació de crisis ocasionada pel COVID-19.

 Objectiu

Mitjançant aquesta ordre, en el marc del Reial Decret 462/2020, de 14 de març, i amb l'objectiu de protegir a la població més vulnerable de la infecció per COVID-19, s'estableixen mesures organitzatives per a l'atenció sanitària dels residents afectats pel COVID-19 i dels que conviuen amb ells.

Les persones grans, les persones amb discapacitat o altres usuaris de residències i altres centres sociosanitaris es troben en situació de vulnerabilitat davant de la infecció del COVID-19 per diferents motius, com són, entre d'altres, que habitualment presenten edat avançada, patologia de base o comorbiditats, i el seu estret contacte amb altres persones, com són els seus cuidadors i altres convivents.

Quan es produexi el diagnòstic d'un cas de COVID-19 en un centre en el qual resideixi població vulnerable, es posa en marxa la declaració o comunicació de cas que estigui establerta, en el seu cas, per l'autoritat sanitària.

La propagació del COVID-19 entre persones vulnerables que viuen en residències de gent gran, s'està observant en els darrers dies, per la qual cosa és necessari avançar en l'adopció de mesures organitzatives i de coordinació, orientades a reduir el risc de contagi així com a tractar de la forma més adequada a les persones que pateixen aquesta malaltia.

Es presenten les següents mesures:

  1. Mesures relatives a tot el personal, sanitari i no sanitari, que presti servei en les residències de majors i altres centres sociosanitaris.
  2. Mesures relatives a la ubicació i aïllament de pacients COVID-19 en les residències de majors i altres centres sociosanitaris.
  3. Mesures relatives a la neteja en les residències de gent gran i altres centres sociosanitaris.
  4. Mesures relatives als professionals sanitaris en relació amb l'atenció sanitària en les residències de gent gran i altres centres sociosanitaris.
  5. Mesures de coordinació per al diagnòstic, seguiment i derivació COVID-19 en les residències de majors, altres centres sociosanitaris i el Sistema Nacional de Salut.

[Font: BOE. Núm. 78. 21/03/2020

[Foto: Govern de les Illes Balears]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19