Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Son Espases reserva 253 llits per a pacients amb coronavirus

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Hospital Universitari Son Espases ha reservat un total de 253 llits d’hospitalització per a pacients amb coronavirus o per a casos sospitosos, tot i que el nombre pot anar variant en funció de les necessitats assistencials.

En concret, el Pla de Contingència preveu 196 llits per a pacients positius de COVID-19 i 57 per a pacients sospitosos que estan pendents de les proves que confirmin si són positius o no. Tots els pacients sospitosos romanen ingressats en habitacions individuals. L’objectiu és agrupar, el màxim possible, aquest perfil de pacients en unes àrees determinades. Avui, l’Hospital té 53 pacients ingressats infectats, deu dels quals romanen a l’UCI, i 28 sospitosos.

El Pla de Contingència elaborat per l’Hospital també preveu l’ampliació de llits de crítics. En concret, Son Espases podria disposar de 40 llits més, que se sumarien als 33 actuals. Aquesta ampliació suposarà la reestructuració de les àrees de Reanimació, la de la Unitat de Recuperació Postanestèsica (URPA) i la de Cirurgia Major Ambulatòria (CMA), a més de l’obertura de nous espais per allotjar els pacients crítics positius de COVID-19. De la mateixa manera que a Hospitalització, els pacients ingressats a l’UCI confirmats de COVID-19 romandran ingressats en àrees específiques.

Per a la setmana que ve, es preveu reduir l’activitat quirúrgica i mantenir-la per a cirurgies urgents, oncològiques i preferents. Es mantenen els equips estancs dels serveis assistencials que són de referència per a tota la Comunitat Autònoma per tal de mantenir els serveis bàsics i garantir la seguretat dels professionals. Els pacients quirúrgics s’agruparan en una àrea específica de l’Hospital.

A l’Àrea d’Urgències es mantenen dos circuits diferenciadors: un, per atendre pacients respiratoris i, un altre, per a la resta de pacients. Els pacients positius i els sospitosos de COVID-19 romanen als boxs d’aïllament fins que pugen a planta.

Per fer front a un increment de la pressió a diferents àrees específiques, l’Hospital ha reforçat les plantilles amb la contractació de 75 professionals nous (3 facultatius, 37 infermers, 24 tècnics auxiliars d’infermeria, 6 tècnics de radiodiagnòstic, 3 zeladors i 2 professionals de neteja).

[Font: Hospital Universitari Son Espases. 25/03/2020]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19