Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Prohibició de les vetlles i restricció de les cerimònies fúnebres

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat ha prohibit totes les vetlles, independentment de la causa de la defunció i de si se celebren en instal·lacions públiques o privades, inclòs els domicilis particulars, per a limitar la propagació i el contagi pel COVID-19.

Així ho recull l'ordre ministerial publicada en el BOE núm. 88, de 30 de març (Ordre SNS/298/2020 de 29 de març) que especifica que en el cas de morts per COVID-19 no es podran realitzar pràctiques de tanatoestètica, intervencions de tanatopràxia, ni intervencions per motius religiosos que impliquin procediments invasius en el cadàver.

Cerimònies fúnebres

La norma recull altres mesures excepcionals com la restricció de les cerimònies fúnebres. En aquest sentit, es posposarà la celebració de cultes religiosos o cerimònies civils fúnebres quan finalitzi l'estat d'alarma.

Enterraments

No obstant això, en l'enterrament o comiat per a la cremació de la persona morta, es permetrà l'assistència de tres familiars o afins, a més, en el seu cas, de la persona assimilada de la confessió respectiva per a la pràctica dels ritus funeraris de comiat del difunt. Aquestes persones hauran de respectar sempre la distància d'un a dos metres entre elles.

Serveis funeraris

L'ordre també regula, a proposta del Ministeri de Consum, algunes de les condicions de contractació dels serveis funeraris.

[Fonts: Ministeri de Sanitat. 30/03/2020 BOE. Núm. 88. 30/03/2020]

[Foto: DarrenHester / Pjctk0v8 / CC-by-sa-2.0]

Què en diu la premsa
*31/03/2020 diariodemallorca.es - Los velatorios quedan prohibidos y los entierros, limitados a tres personas.

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19