Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El Govern disposa a les víctimes de violència masclista una línia de whatsapp 24 hores

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern, a proposta de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, ha posat en marxa un sistema complementari d’atenció a les víctimes de violència masclista mitjançant l’aplicació de missatgeria instantània WhatsApp mentre duri l’estat d’alarma i les altres mesures que es puguin determinar per fer front a la COVID-19.

El número de WhatsApp és el 639 837 476, i estarà en funcionament les 24 hores del dia a partir de dia 28 de març.

La creació d’aquest servei respon a la necessitat d’oferir una alternativa a les dones víctimes de violència que, a causa del confinament, es veuen obligades a conviure de manera continuada amb el seu agressor, una circumstància que els pot comportar més dificultats per posar-se en contacte amb el Servei 24 Hores.

El sistema que es posarà en marxa des de l’IBDONA serà gestionat per l’empresa Atenzia, que ja s’encarrega de l’atenció que presta el Servei 24 Hores. La línia de WhatsApp té associada una aplicació perquè el personal que proporciona l’assistència telefònica tengui accés als missatges que enviïn les víctimes o els seus parents propers, de manera que se’ls pugui proporcionar una resposta en matèria social, jurídica, administrativa o psicològica, depenent del cas.

Telèfon d’atenció a infants i adolescents

D’altra banda, l’Oficina Balear de la Infància i l’Adolescència (OBIA) recorda que disposa del telèfon 116 111 d’ajuda a la infància, un servei telefònic activat les 24 hores del dia, set dies a la setmana, i que no deixa rastre telefònic.

[Font: Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat. 27/03/2020]

[Foto: Infosalut / Dones passejant / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19