Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Traslladats pacients de Son Llàtzer a l'hotel medicalitzat Melià Palma Bay

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

S'han traslladat els primers pacients amb COVID-19 des de l'Hospital Universitari Son Llàtzer a l'hotel medicalitzat Melià Palma Bay. Es tracta del trasllat programat en ambulància de cinc pacients autònoms que s'han allotjat a la primera planta, que disposa de 35 habitacions d'ús individual. Aquest establiment, que es va condicionar com a centre d'atenció sanitària, té una capacitat màxima de 250 llits, distribuïts en vuit plantes.

Els pacients amb COVID-19 que acollirà aquest hotel medicalitzat són lleus o asimptomàtics. També s’hi traslladaran pacients que requereixin aïllament en els casos següents: que no disposin d'un domicili, que el seu habitatge no sigui adequat per garantir l’aïllament amb condicions òptimes, o que convisquin amb persones vulnerables.

Aquest és el primer d’una sèrie de trasllats que es programaran de manera progressiva, segons les necessitats del centre hospitalari. Per agilitzar les entrades al Palma Bay, Son Llàtzer ha elaborat un circuit que permet assignar llit als pacients des de l'Hospital. Així, quan arribin a l'hotel medicalitzat no hauran de passar per Admissió i podran ocupar directament l’habitació. Per atendre els pacients que ingressin en els pròxims dies, es preveu desplaçar-hi vint professionals sanitaris, entre metges/metgesses, infermers/infermeres, auxiliars d'infermeria, zeladors/zeladores i personal d'administració.

Cal remarcar que, de moment, el sistema sanitari públic i privat de les Illes Balears té prou capacitat per atendre les necessitats de tots els pacients. No obstant això, si es fa necessari descongestionar els recursos sanitaris, els hotels medicalitzats estaran a punt per acollir pacients. En aquest sentit, el Servei de Salut està preparant la reconversió de dos hotels més a Mallorca, un a Menorca i un altre a Eivissa. La preparació d’aquests establiments es fa en dues fases: una primera en què es verifica que els establiments són idonis per ser medicalitzats, i una segona en què se condicionen els espais.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 31/03/2020]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19