Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Salut habilita dos hotels destinats a professionals sanitaris

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut ha habilitat dos hotels per allotjar professionals sanitaris i, d’aquesta manera, facilitar l’allotjament als treballadors desplaçats i als que convisquin amb persones de risc. Amb aquesta mesura es pretén garantir la seguretat dels professionals i de les seves famílies.

Es tracta de l’hotel THB Mirador (ubicat a Palma), que disposa de 100 habitacions, i dels apartaments Can Farràs (de Palladium Hotel Group, a Eivissa), que disposa de 46 places. Actualment hi ha 12 sanitaris allotjats a Mallorca i 18 a Eivissa.

De moment, l’Administració sanitària de Menorca no ha rebut cap sol·licitud de personal sanitari en aquest sentit. Els treballadors s’allotgen en habitacions individuals i aïllades, sense poder accedir a les zones comuns, que estan tancades. Així i tot, cada establiment els presta els serveis bàsics d’alimentació, se serveix a les habitacions, neteja i seguretat.

Han de ser personal desplaçat entre les illes o des d’un altre origen a les Illes Balears, i no han de tenir previst un allotjament, o professionals que no disposin d’un domicili adequat perquè conviuen amb persones amb risc de patir complicacions si s’infecten de COVID-19. En aquests casos el domicili no compleix les condicions adequades per aplicar les mesures de protecció.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 02/04/2020]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Què en diu la premsa
*01/04/2020 ultimahora.es - Hoteles para sanitarios que teman contagiar a sus familias.

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19