Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Son Llàtzer crea un programa de rehabilitació per a pacients amb COVID-19 a través dels televisors

Pacient realitzant els exercicis facilitats pel Servei de Rehabilitació de Son Llàtzer

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital Universitari Son Llàtzer ha posat en marxa un programa general de rehabilitació, en format video, orientat als pacients ingressats amb COVID-19, que s'emet en els canals de televisió interna de l'Hospital.

És coneguda la disfunció respiratòria i física que es produeix en els pacients ingressats amb COVID-19, a la qual cal se suma la repercussió psicològica per l'aïllament. Tot això produeix un descondicionament físic global. Amb la finalitat de minimitzar les conseqüències d'aquesta deterioració funcional, el Servei de Rehabilitació i Medicina Física ha elaborat un vídeo amb exercicis per a aquells pacients ingressats i en situació clínica estable, amb el qual s'il·lustren les recomanacions i exercicis generals, tant respiratoris com d'activació articular i muscular.

L'objectiu d'aquest programa és guiar el pacient, estabilitzat i aïllat, en la pràctica d'exercicis de forma autònoma i, així, evitar o minimitzar les complicacions de l'enllitament i del sedentarisme durant l'ingrés.

El personal facultatiu i/o d'infermeria responsable de cada pacient ha d'autoritzar prèviament que aquest segueixi el programa de rehabilitació. Igualment, qualsevol modificació dels exercicis prevists ha de ser consultada amb els metges rehabilitadors i fisioterapeutes del Servei de Rehabilitació.

La projecció, ja disponible en l'Hospital Universitari Son Llàtzer i al Palma Bay, s'emet en el canal 50 dels televisors de les habitacions i de manera contínua. La durada del vídeo és de 6 minuts.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 05/04/2020]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]

Què en diu la premsa
*05/04/2020 dbalears.cat - L'Hospital de Son Llàtzer crea un programa de rehabilitació, en format vídeo, orientat a pacients de covid-19.
*05/04/2020 noticiasmallorca.es - Son Llàtzer crea un programa de rehabilitación para pacientes con COVID-19 a través de los televisores.

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19