Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Protocol d'avaluació sanitària del Servei de Prevenció de Riscs Laboral

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els representants sindicals d’UGT, CCOO, SINNTA, STEI-Intersindical, USO i CSIF han signat l’acord relatiu al reforç, per part del Servei de Prevenció de Riscs Laborals, de les avaluacions sanitàries de les empleades i empleats públics que han de fer feina de manera presencial durant l’estat d’alarma.

Aquest acord fixa el circuit assistencial que ha de seguir tot el personal funcionari i laboral de la CAIB i del sector instrumental que continuï fent feina presencialment al lloc de feina habitual o que hagi estat destinat a diferents serveis considerats essencials, i va ser subscrit ahir per unanimitat a la Mesa Sectorial de Serveis Generals.

Segons especifica l’Acord, tot el personal funcionari i laboral de la CAIB i del sector instrumental que continuï fent feina presencialment ha de posar-se en contacte amb el Servei de Prevenció de Riscs Laborals de la CAIB en cas que presenti símptomes compatibles amb la COVID-19 o hagi estat en contacte estret amb alguna persona contagiada, per tal de ser ser avaluat de forma individualitzada.

Metges de treball avaluaran el risc i les tasques que han de dur a terme els operadors de serveis essencials tenint en compte els factors de vulnerabilitat del treballador. Faran un estudi previ de cada cas per determinar si el treballador o treballadora ha tingut contacte casual o contacte estret amb persones que hagin donat positiu en la prova de COVID-19.

Segons cada cas, en funció de si presenten símptomes compatibles amb una infecció respiratòria aguda, i complint amb les indicacions del protocol del Ministeri, es determinarà si la persona ha de continuar fent feina amb normalitat o si ha de complir una quarantena domiciliària fins que se li recullin mostres per fer un test de diagnòstic per PCR.

La recollida de mostres per fer el test PCR l’ha de dur a terme personal sanitari del Servei de Prevenció una vegada hagi fet la formació específica i compti amb tots els EPI necessaris per fer-ho amb total seguretat. Sempre que es donin les condicions oportunes fixades per les autoritats sanitàries, els tests es faran a la seu del Servei de Prevenció (al recinte de l’Hospital Psiquiàtric de Palma), on s’ubicarà un punt de recollida de mostres que permetrà que el personal pugui acudir amb el seu vehicle i pugui accedir al test sense haver-ne de sortir.

[Font: Govern de les Illes Balears. 07/04/2020]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19