Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia, Sociosanitari

COVID-19: S'urgeix a l’Estat que aprovi el mínim vital per determinar el pressupost post-crisi

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha demanat a les dues formacions que configuren el govern de l’Estat que es posin d’acord ja sobre l’ingrés mínim vital perquè la Conselleria pugui determinar de quin pressupost post-crisi COVID-19 disposa.

La consellera ha fet aquesta petició durant la seva compareixença al Parlament de les Illes Balears per informar sobre les accions dutes a terme des de la Conselleria d’Afers Socials i Esports davant la crisi sanitària generada per la COVID-19.

Entre les mesures destinades a la ciutadania, que Santiago ja ha avançat que no seran les darreres i que sempre es decidiran escoltant al sector, la consellera ha detallat que fins ara s’han fet les següents:

- S’ha ampliat el pressupost de la Renda Social Garantida (RESOGA) en 2,5 milions d’euros i s’ha ampliat la cobertura per arribar a tots els majors de 18 anys que pateixen una situació d’emergència social provocada pel COVID-19. 

- S’han comanat d’urgència 3.000 terminals de teleassistència a la Creu Roja, un servei que reben diàriament moltes persones dependents de la nostra comunitat.

- S’ha demanat als titulars municipals i dels consells que donin suport a domicili als seus usuaris.

- S’ha posat a disposició de les entitats del tercer sector un grup de professionals, treballadors públics de la Conselleria d’Afers Socials i Esports que aquestes setmanes no poden exercir les seves activitats amb normalitat, perquè els ajudin en les tasques de repartiment d’aliments que setmanalment.

- S’han renovat d’ofici totes les valoracions de discapacitat revisables per un any, per no perjudicar les persones a les quals els caducava.

- S’ha posat un telèfon d’atenció ciutadana, el 971 17 72 72, per resoldre tots els dubtes que es puguin tenir sobre pensions no contributives, renda social garantida, dependència i discapacitat.

- S’ha constituït la Mesa de Seguiment de Serveis Socials Covid-19.

- S’ha habilitat la Xarxa Junts per canalitzar la solidaritat ciutadana de les Illes Balears. 

- S’han invertit 625.000€ invertits en 6.152 targetes prepagament per a l’alumnat beneficiari dels ajuts menjador. 

- S’ha destinat dos milions d’euros als ajuntaments i els Consells Insulars per cobrir les necessitats bàsiques de la població. 

- S’han mantingut els serveis socials inclosos en la cartera bàsica de serveis socials. 

-S’han mantingut els concerts socials i els mòduls econòmics. 

[Font: Conselleria d'Afers Socials i Esports. 21/04/2020]

[Foto: Conselleria d'Afers Socials i Esports]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19