Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Contractes d'emergència per al reforç de subministrament de material sanitari

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha elevat al Consell de Ministres diversos acords de tramitació d'emergència duts a terme per a atendre les necessitats d'adquisició de material de protecció per a l'abordatge de la COVID-19.

Es tracta de set expedients de subministraments d'emergència i d'un vuitè relatiu a la posada en marxa d'una campanya de publicitat institucional per a la difusió de missatges relatius al coronavirus.

S'han adquirit 5.689.000 kits de diagnòstic, 496.800.000 màscares de protecció respiratòria i 20.160.000 unitats d'un altre material com a màscares quirúrgiques, guants i ulleres de protecció. 

Un d'aquests contractes va quedar anul·lat en demostrar-se que la sensibilitat dels productes era inferior a la desitjada. Es va presentar llavors un requeriment a l'empresa per a la devolució dels béns lliurats i la sol·licitud de devolució de l'import satisfet fins al moment. El reintegrament va ser realitzat el passat 17 d'abril.

El finançament d'aquests contractes de subministrament ha estat a càrrec del crèdit extraordinari de 1.000 milions d'euros concedit al Ministeri de Sanitat amb càrrec al Fons de Contingència.

L'expansió de la COVID-19, que va desembocar en la declaració de l'Estat d'Alarma, va obligar l'Estat a adoptar mesures excepcionals per a protegir la salut pública i seguretat dels ciutadans, contenir la propagació de la malaltia i reforçar el Sistema Nacional de Salut.

S'han pogut abordar les necessitats més urgents i prioritàries de protecció dels professionals sanitaris que treballen amb els pacients, d'altres professionals que estan en contacte amb els mateixos i dels pacients. A més, s'ha pogut disposar de kits de diagnòstic per a detectar la infecció de manera fiable.

S'ha formalitzat un vuitè expedient per a la contractació d'una campanya de publicitat l'objectiu de la qual és sensibilitzar a la població sobre la malaltia i que està prevista que es dugui a terme entre els mesos de març i maig, adaptant-se a les circumstàncies epidemiològiques. 

Aquests acords de contractació d'emergència, juntament amb altres expedients en tràmit i dels quals s'anirà donant compte també al Consell de Ministres, es publiquen en la plataforma de contractació del Sector Públic

[Font: Ministeri de Sanitat. 21/04/2020]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19