Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

L'IB-Salut distribueix respiradors a les ucis dels hospitals i al 061

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) ha rebut aquesta setmana 20 respiradors marca Hamilton G5, que distribuirà entre les UCI dels hospitals de les Illes Balears.

Aquests respiradors s’afegeixen als 16 rebuts el mes de març i a 10 respiradors de transport enviats pel Ministerio de Sanidad.

El Servei de Salut ha invertit 690.196,3 € en els 20 respiradors —cadascun té un cost de 34.509,81 €— per mitjà d’una compra directa a l’empresa tecnològica Hamilton, proveïdora habitual del mencionat Servei. Aquesta inversió forma part de la previsió de compra del Servei de Salut per fer front a la situació sanitària sobrevinguda per la pandèmia de COVID-19.

Cal destacar que la situació actual a les unitats de cures intensives dels hospitals de les Illes Balears és de normalitat, però l’adquisició d’aquest respiradors permetrà fer front a possibles rebrots de la pandèmia en millors condicions. Aquest tipus de respirador mecànic invasiu és un dels més moderns del mercat, catalogat de gamma alta, i que es pot adaptar tant per a adults com per a infants.

Aquests 20 respiradors seran distribuïts de la manera següent: 5 aniran a l’Hospital Can Misses; 5 a l’Hospital Universitari Son Llàtzer; 4 a l’Hospital de Manacor; 3 a l’Hospital Mateu Orfila i 3 a l’Hospital Comarcal d’Inca.

La distribució ja està en marxa i els respiradors aniran arribant en els propers dies a tots els centres. Aquesta compra se suma als 16 respiradors que ja es van distribuir el mes de març als centres sanitaris de totes les Illes Balears.

A més, el Ministerio de Sanidad, ha fet un enviament de 10 respiradors de transport, repartits entre el 061 (4) i diversos hospitals illencs.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 23/04/2020]

[Foto: Blogotron / Ventilador mecánico o respirador "Evita4" de la marca Dräger / CC0 1.0]

Què en diu la premsa
*26/04/2020 diariodemallorca.es - El Servicio de Salud distribuye 46 respiradores para las UCI de hospitales.
*24/04/2020 diariodemallorca.es - El IB-Salut compra 46 respiradores para las UCIs de los hospitales y el 061.
*23/04/2020 noticiasmallorca.es - 46 respiradores para las UCI de los hospitales de las Islas Baleares y el 061.

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19