Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

La sortida dels menors és una mesura d'equitat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els menors de 14 anys podran fer passejos controlats, acompanyats d'un adult durant una hora al dia, entre les nou del matí i les nou de la nit, a una distància d'un quilòmetre al voltant del seu domicili i sense accedir a zones de gronxadors i instal·lacions esportives, des de diumenge 26 d'abril.

Aquestes sortides controlades tenen múltiples efectes beneficiosos per als menors, tant en l'àmbit físic, com a emocional; especialment per a aquells que viuen en llars més vulnerables, perquè no en totes les llars tenen les mateixes condicions ni tots els estils de vida són iguals.

Estudi de Seroprevalencia

El ministre ha donat més detalls en la seva intervenció de l'Estudi Nacional Epidemiològic sobre Infecció per Coronavirus que es durà a terme pròximament amb la col·laboració de les comunitats autònomes i que ha estat dissenyat per l'Institut Nacional d'Estadística juntament amb l'Institut de Salut Carlos III

L'objectiu d'aquest estudi, per a l'execució del qual és especialment rellevant el paper dels professionals d'Atenció Primària, és estimar amb detall la dimensió real de l'epidèmia a Espanya: conèixer la prevalença de la infecció tant present com passada, i saber l'estimació de persones que ja estan immunitzades.

Objectiu, fer el número més gran de PCR possibles

El ministre de Sanitat ha posat l'accent a més en la importància d'ampliar la capacitat diagnòstica de la COVID-19 i ha explicat que actualment ja s'han realitzat més d'un milió de PCR a Espanya. Salvador Illa ha informat que a més de les quatre empreses espanyoles que ja han estat validades per a fabricar kits de PCR, s'estan realitzant diversos estudis per a validar a altres tres i que puguin començar a fabricar kits d'extracció.

Aposta per la recerca

Salvador Illa ha recalcat que la sortida d'aquesta pandèmia arribarà de la mà de la recerca i ha fet balanç de les iniciatives posades en marxa fins al moment. L'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris ja ha autoritzat 44 assajos clínics en medicaments, 12 d'ells durant l'última setmana, en els quals participen més de 28.000 persones.

Preus màxims per a màscares i gels

El ministre també ha informat en la Comissió de Sanitat de la publicació avui en el BOE del preu fixat per la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments per a les màscares quirúrgiques de 0,96 euros IVA inclòs i de 0,018 i 0,021 euros per mil·lilitre per als gels hidroalcohòlics depenent de la grandària de l'envàs. 

[Fonts: Ministeri de Sanitat. 23/04/2020 - BOE. Núm. 116. 25/04/2020]

[Foto: Infosalut / CC BY-NC-SA 4.0]

Notícies relacionades

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19