Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Informe tècnic per a la estrategia de transició

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el director del Centre de Coordinació de Alertas i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, han lliurat al president del Govern, Pedro Sánchez, l'informe tècnic de la “COVID-19: Recomendaciones sanitarias para la estrategia de transición”.

L'informe plasma la posició dels experts des de l'inici de l'epidèmia i que contempla les mesures sanitàries i principis d'actuació per a aconseguir una nova normalitat dins el marc de la COVID-19.

CAPACITATS ESPECÍFIQUES QUE CAL REFORÇAR

Assistència sanitària

Garantir tant a nivell hospitalari com d'Atenció Primària la capacitat assistencial, per poder recuperar la qualitat assistencial per a pacients no COVID-19 i l'establiment d'instal·lacions adequades per a pacients COVID-19 durant els pròxims mesos que permetin a més respondre davant possibles rebrots de la malaltia i noves ones epidèmiques.

Vigilància epidemiològica

Es reforçarà la capacitat d'establir indicadors i protocols de vigilància per a garantir un monitoratge efectiu de la transició.

Identificació i contenció precoç de fonts de contagi

Reforç de la identificació i contenció de fonts de contagi com a condició necessària per a iniciar la transició a les noves fases d'evolució de l'epidèmia.

Mesures de protecció col·lectiva

L'informe destaca les accions que requereixen impuls sostingut per part del Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes com: el distanciament social, l'adequada higiene de mans i l'etiqueta respiratòria.

Informe: “COVID-19: Recomendaciones sanitarias para la estrategia de transición

[Font: Ministeri de Sanitat. 26/04/2020]

[Foto: NIAID / MERS Coronavirus Particles / CC-by-sa-3.0 de]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19