Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia, Estudis i projectes

Ciència i Innovació i les comunitats autònomes estudien finançar més projectes sobre COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, es va reunir amb els consellers responsables de les àrees d'investigació i innovació de les comunitats autònomes per coordinar diferents actuacions en el marc de la lluita contra la COVID-19.

El fons COVID disposa de 24 milions d'euros per finançar projectes d'investigació sobre diagnòstic, tractament i vacunes en front del nou coronavirus. Pel mmoment s'han concedit 18 projectes, per un import de 5,2 milions d'euros.

Augmentar la capacitat de diagnòstic

La videoconferència va servir per establir un nou sistema d'habilitació per a que els laboratoris de centres d'investigació i universitats puguin realitzar proves de reacció en cadena de la polimerasa (PCR), amb l'objecte d'optimitzar les capacitats del país per a l'anàlisi de mostres relacionades amb la pandèmia de la COVID-19.

La videoconferencia ha servido también para establecer un nuevo sistema de habilitación para que los laboratorios de centros de investigación y universidades puedan realizar pruebas de reacción en cadena de la polimerasa (PCR), con objeto de optimizar las capacidades del país para el análisis de muestras relacionadas con la pandemia de COVID-19.

Fins el moment, es recomanava que fos l'ISCIII el que validés els distints laboratoris. Però, a partir d'ara seran les comunitats autònomes les que validaran a aquests centres i universitats, ja que són els serveis sanitaris de les comunitats autònomes els que han de confirmar la necessitat del recolzament diagnòstic que els centres d'investigació i universitats capacitats poden prestar als laboratoris microbiològics dels hospitals, a més de desenvolupar un protocol d'enviament de mostres i recollida de resultats que asseguri la traçabilitat i l'anonimat d'unes proves que tenen validesa legal.

[Font: Ministeri de Ciència i Innovació. 24/04/2020]

[Foto: Ministeri de Ciència i Innovació]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19