Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Es distribueixen 78.264 tests ràpids de detecció d'anticossos a Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat, ha distribuït en l'última setmana més de 1,4 milions de tests ràpids de detecció d'anticossos entre les comunitats autònomes. En total, des que va començar la crisi de la COVID-19, s'ha posat a la disposició de les comunitats autònomes un total de 4.214.724 unitats d'aquestes proves.

Aquests tests ràpids formen part de la compra de 5 milions d'unitats adquirides pel Ministeri de Sanitat, el lliurament de la qual es completarà en els pròxims dies. En aquest repartiment també estan incloses partides procedents de donacions.

Actualment la PCR és la tècnica diagnòstica de referència, però aquests tests ràpids de detecció d'anticossos, la fiabilitat dels quals ha estat estudiada en el Centre Nacional de Microbiologia amb mostres de pacients de diversos hospitals, serveixen de complement a aquestes.

Més de 96 milions d'unitats de material sanitari

El Ministeri de Sanitat, ha continuat reforçant diàriament al Sistema Nacional de Salut amb l'enviament de material a les comunitats autònomes. Des del 10 de març fins al 4 de maig, s'han distribuït més de 96 milions d'unitats de material sanitari, entre equips de protecció, tests de detecció i dispositius de ventilació. A les Illes Balears s'han distribuït un total de 78.264 tests ràpids de detecció d'anticossos.

[Font: Ministeri de Sanitat. 06/05/2020]

[Foto: Rawpixel / Hand of doctor holding a blood test tube during covid-19 outbreak / CC0 Public Domain]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19