Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: El servei 24 hores per a dones víctimes de violència masclista ha augmentat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, ha comparegut davant el Parlament de les Illes Balears, a iniciativa pròpia, per tal de donar compte de les principals línies d'actuació que ha dut a terme la conselleria en relació amb la crisi provocada per la COVID-19.

Aquestes s'han basat en tres eixos: una major difusió dels serveis d'atenció, la coordinació entre les diferents institucions i l'ampliació de l'atenció per part del servei 24 hores de suport i acompanyament a les víctimes de violència masclista i a les persones que els són properes.

Més casos identificats

Des del 14 de març, dia de l'inici de l'estat d'alarma, fins el passat dimarts, 5 de maig, el total de telefonades al servei d'atenció 24 hores ha estat de 569. Si comparam aquesta dada amb el mateix període de 2019, en què es registraren 533 telefonades, comprovam un augment del 5 per cent. A aquesta xifra, però, s'ha d'afegir els 45 missatges que s'han rebut a través de la nova línia d'atenció que funciona a través de l'aplicació de missatgeria instantània WhatsApp. El total resultant són 614 demandes d'atenció, un 15 per cent més que en el mateix període de l'any 2019.

Difusió i ampliació del servei

Des del primer dia de l'estat d'alarma, una de les prioritats va ser la difusió, per tots els canals possibles, dels serveis que tenen al seu abast les dones víctimes i el seu entorn, ja sigui per demanar auxili, com per aclarir dubtes, sol·licitar informació o cercar assessorament i acompanyament jurídic o psicològic.

Finalment, també s'ha dut a terme la coordinació entre les institucions, amb una constant comunicació amb els consells insulars, que tenen transferides competències com l'atenció directa a les dones i que durant l'estat d'alarma han ampliat els seus serveis d'acollida.

[Font: Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat. 07/05/2020]

[Foto: Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat]

Què en diu la premsa
*08/05/2020 noticiasmallorca.es - La atención del servicio 24 horas para mujeres víctimas de violencia machista ha aumentado un 15 % durante el confinamiento.
*07/05/2020 mallorcadiario.com - Confinamiento y violencia de género: aumentan un 15 por ciento las llamadas de auxilio.
*07/05/2020 diariodemallorca.es - La OMS, "muy preocupada" por el aumento de la violencia machista en países como España.

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19