Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

S'estableix quarantena de 14 dies a totes les persones procedents de l'estranger

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOE, núm. 133, de dia 12 de maig de 2020, s'ha publicat una ordre ministerial per la qual totes les persones procedents de l'estranger hauran de realitzar una quarantena els 14 dies següents a la seva arribada.

Així, estableix que aquestes persones hauran de romandre en el seu domicili o allotjament, havent de limitar els seus desplaçaments únicament per a adquirir aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat; assistir a centres, serveis i establiments sanitaris; i per causes de força major o situació de necessitat. Aquests desplaçaments es realitzaran obligatòriament amb màscara.

Segons l'Ordre SND/403/2020, d'11 maig, que entrarà en vigor el pròxim 15 de maig i s'aplicarà durant tot el període de pròrroga de l'Estat d'Alarma, les autoritats sanitàries podran contactar amb les persones en quarantena per a realitzar el seu seguiment.

Davant l'aparició de qualsevol símptoma sospitós de COVID-19, seran les persones cuarentenadas les que hauran de trucar per telèfon als números habilitats per les comunitats autònomes, indicant que es troben en quarantena per conducta de l'estranger. Així mateix, aquestes persones mantindran totes les mesures d'higiene i prevenció.

Les agències de viatge, els tour operadors i les companyies de transport hauran d'informar els viatgers d'aquestes mesures a l'inici del procés de venda dels bitllets amb destinació a Espanya. En el cas d'aeronaus, les companyies facilitaran un formulari de salut pública per a localitzar als passatgers.

Aquestes mesures no s'aplicaran als treballadors transfronterers, els transportistes i les tripulacions, així com els professionals sanitaris que es dirigeixin a exercir la seva activitat laboral, sempre que no hagin estat en contacte amb persones diagnosticades de COVID-19.

[Fonts: Ministeri de Sanitat. 12/05/2020 - BOE. Núm. 133.12/05/2020]

[Foto: Pikist / Face mask / Public Domain Mark 1.0]

Què en diu la premsa
*
13/05/2020 diariodemallorca.es - España obligará a guardar una cuarentena de 14 días a los viajeros internacionales.
*13/05/2020 menorca.info - España decreta una cuarentena de 14 días a quien venga del extranjero.

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19