Categories: COVID-19, Epidemiologia, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Dia 25 de maig: 222 casos positius actius de SARS-CoV-2

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Ahir, dia 25 de maig, hi havia 222 casos positius actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades que el Servei balear d’Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública i Participació ha tramès al Ministeri de Sanitat, és a dir, 3 menys. D’altra banda, 1.601 persones s’han curat, 7 més.

Així mateix, el Servei d’Epidemiologia ha notificat una defunció, i el total acumulat és de 223 morts. S'han verificat 5 casos nous i, per tant, l’acumulat és de 2.046 positius notificats a la comunitat amb prova PCR (1.792 a Mallorca, 92 a Menorca, 156 a Eivissa i 6 a Formentera).

D’altra banda, d’acord amb les dades facilitades pel Servei de Salut, en total s’han duit a terme 94.516 proves en els laboratoris públics de les Balears (74.648 PCR i 20.168 proves d’anticossos).

En relació amb la situació assistencial en els hospitals, d’acord amb les dades del Servei de Salut, la situació és la següent: a Mallorca hi ha 112 persones hospitalitzades, 26 de les quals es troben en unitats de cures intensives. Altres 53 persones reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus (UVAC), tot i que no totes són casos positius confirmats amb prova PCR.

A Menorca, hi ha 5 persones hospitalitzades (2 a l’UCI) i cap persona en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa són 16 les persones hospitalitzades (4 a l’UCI). Altres 4 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i una a Formentera.

Des que va començar l’epidèmia, s’han detectat 355 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 17,4 % dels 2.046 casos que s’han detectat en total a les Illes fins ara. De tots aquests casos, a hores d’ara hi ha 54 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa el 0,3 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 100 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, en les darreres hores els centres no han notificat cap contagi nou ni entre els usuaris ni entre els treballadors. A hores d’ara, hi ha 50 usuaris amb el contagi actiu (tots traslladats a centres hospitalaris), 209 han superat la infecció i 88 han mort. En el cas dels treballadors, 34 continuen contagiats i 131 s’han curat.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, no s’ha notificat cap cas nou i ja s’ha registrat una curació total entre els treballadors d’aquests centres. Per tant, avui la situació continua sent la mateixa: han superat la malaltia els 20 treballadors que havien estat afectats pel coronavirus, així com 34 residents, mentre queden 2 casos actius entre els usuaris, tots dos hospitalitzats.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 25/05/2020]

[Foto: Infosalut / Gent al mercat / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19