Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Dia 29 de maig: 177 casos positius actius de SARS-CoV-2

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Avui, dia 29 de maig, a les Illes Balears hi ha 2177 casos positius actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades que el Servei Balear d’Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública i Participació ha tramès al Ministeri de Sanitat, 32 menys que ahir. D’altra banda, 1.667 persones s’han curat, 37 més que ahir.

Són les dades que maneja el Servei balear d’Epidemiologia referents a la situació a la comunitat i que, posteriorment, es podrien modificar en funció dels nous criteris establerts pel Ministeri de Sanitat per seguir l’evolució de la pandèmia.

Així mateix, el Servei d’Epidemiologia no ha notificat cap defunció nova, i el total acumulat és de 224 morts. Ahir es varen verificar 5 casos nous i, per tant, l’acumulat avui és de 2.068 positius notificats a la comunitat amb prova PCR (1.813 a Mallorca, 92 a Menorca, 157 a Eivissa i 6 a Formentera).

D’altra banda, d’acord amb les dades que ha facilitat el Servei de Salut, en total s’han duit a terme 102.600 proves en els laboratoris públics de les Balears (79.555 PCR i 23.045 proves d’anticossos).

En relació amb la situació assistencial en els hospitals, d’acord amb les dades del Servei de Salut, la situació avui matí és la següent: a Mallorca hi ha 82 persones hospitalitzades, 20 de les quals es troben en unitats de cures intensives. Altres 28 persones reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus (UVAC), tot i que no totes són casos positius confirmats amb prova PCR.

A Menorca, hi ha 2 persones hospitalitzades (cap a l’UCI) i cap persona en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa són 16 les persones hospitalitzades (4 a l’UCI). Una persona rep atenció per part d’atenció primària a Eivissa i una altra a Formentera, cap per part de les UVAC.

Des que va començar l’epidèmia, s’han detectat 357 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 17,3 % dels 2.063 casos que s’han detectat en total a les Illes amb prova PCR fins ara. De tots aquests casos, a hores d’ara hi ha 49 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa el 0,3 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 102 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, per primera vegada en 13 dies s’ha notificat un cas nou entre els usuaris. Es tracta d’una persona que va donar positiu a la PCR després de passar uns dies en un centre hospitalari per causes alienes a la COVID-19. En tot cas, malgrat que s’han mantingut les mesures d’higiene i seguretat pertinents, s’han programat proves a tots els usuaris i treballadors que compartien pavelló amb aquest pacient. També s’ha revisat el registre de treballadors afectats i s’ha corregit la xifra després de diverses verificacions. A hores d’ara, hi ha 45 usuaris amb el contagi actiu (tots traslladats a centres hospitalaris), 215 han superat la infecció i 88 han mort. En el cas dels treballadors, 25 continuen contagiats i 138 s’han curat.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, no s’ha notificat cap cas nou i ja s’ha registrat una curació total entre els treballadors d’aquests centres. Per tant, avui la situació continua sent la mateixa: han superat la malaltia els 20 treballadors que havien estat afectats pel coronavirus, així com 34 residents, mentre queden 2 casos actius entre els usuaris, tots dos hospitalitzats.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 29/05/2020

[Foto: Infosalut / Gent passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]

Què en diu la premsa
*29/05/2020 diariodemallorca.es - Baleares registra la cifra más baja de casos activos de coronavirus desde el 20 de marzo.
*29/05/2020 ultimahora.es - Datos del coronavirus en Baleares a 29 de mayo.
*29/05/2020 dbalears.cat - Les Balears registren la xifra més baixa de casos actius de coronavirus des del 20 de març.

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19