Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Dia 1 de juny: 153 casos positius actius de SARS-CoV-2 

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Dia 1 de juny, a les Illes Balears, hi ha 153 casos positius actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades que el Servei Balear d’Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública i Participació ha tramès al Ministeri de Sanitat, és a dir, 9 menys que ahir.

D’altra banda, 1.702 persones s’han curat, 10 més que ahir. Són les dades que maneja el citat Servei referents a la situació a la comunitat i que, posteriorment, es podrien modificar en funció dels nous criteris establerts pel Ministeri de Sanitat per seguir l’evolució de la pandèmia.

Així mateix, aquest Servei ha notificat dues defuncions noves, i el total acumulat és de 226 morts. Ahir es va verificar 1 cas nou i, per tant, l’acumulat avui és de 2.081 positius notificats a la comunitat amb prova PCR (1.826 a Mallorca, 92 a Menorca, 157 a Eivissa i 6 a Formentera).

D’altra banda, d’acord amb les dades que ha facilitat el Servei de Salut, en total s’han duit a terme 106.433 proves en els laboratoris públics de les Balears (82.511 PCR i 23.922 proves d’anticossos).

En relació amb la situació assistencial en els hospitals, d’acord amb les dades del Servei de Salut, la situació avui matí és la següent: a Mallorca hi ha 82 persones hospitalitzades, 19 de les quals es troben en unitats de cures intensives. Altres 20 persones reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus (UVAC) i altres 142 són seguides al seu domicili per part del servei d’atenció primària, tot i que no totes són casos positius confirmats amb prova PCR.

A Menorca, hi ha 2 persones hospitalitzades (cap a l’UCI) i cap persona en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa són 17 les persones hospitalitzades (4 a l’UCI). Una persona rep atenció per part d’atenció primària a Eivissa i una altra a Formentera, cap per part de les UVAC.

Des que va començar l’epidèmia, s’han detectat 357 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 17,3 % dels 2.081 casos que s’han detectat en total a les Illes amb prova PCR fins ara. De tots aquests casos, a hores d’ara hi ha 44 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa el 0,3 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 101 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, els centres no han notificat cap cas nou ni entre els usuaris ni entre els treballadors. A hores d’ara, hi ha 39 residents amb el contagi actiu (tots traslladats a centres hospitalaris), 221 han superat la infecció i 88 han mort. En el cas dels treballadors, 24 continuen contagiats i 139 s’han curat.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, no s’ha notificat cap cas nou i ja s’ha registrat una curació total entre els treballadors d’aquests centres. Per tant, avui la situació continua sent la mateixa: han superat la malaltia els 20 treballadors que havien estat afectats pel coronavirus, així com 34 residents, mentre queden 2 casos actius entre els usuaris, tots dos hospitalitzats.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 01/06/2020]

[Foto: Infosalut / Gent passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]

Què en diu la premsa
*01/06/2020 noticiasmallorca.es - 153 casos positivos activos de Coronavirus en Baleares.

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19