Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Farmacoterapèutica

Llistat dels medicaments considerats essencials en la crisi de la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOE núm. 172, de dia 20 de juny de 2020,  s'ha publicat la Resolució de 19 de juny de 2020, de la AEMPS, per la qual s'estableix el llistat dels medicaments considerats essencials en la gestió de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

Tot això, en virtut del que es disposa en l'article 19.1 del Reial decret llei 21/2020, de 9 de juny, de mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per a fer front a la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

L'origen d'aquest Reial decret llei es troba en l'evolució imprevisible de la pandèmia, la prevenció i la garantia de la protecció de salut, mentre perduri aquesta crisi sanitària.

Entre les mesures en matèria de medicaments incloses en la normativa al·ludida es troba la de subministrar informació d'aquells considerats essencials per a la gestió sanitària de la COVID-19.

Medicaments essencials

Ara es determinen els medicaments essencials que continguin els principis actius, en la dosi i via d'administració indicats en l'annex I a aquesta Resolució.

Així mateix s'estableixen els termes de comunicació que han de realitzar els subjectes obligats a l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS): una remissió setmanal, els dimecres, a través de l'aplicació informàtica d'estoc de medicaments creada a tal fi en l'Agència dins de la web del Registre de Medicaments d'Ús Humà (RAEFAR), de la següent informació:

  • Unitats (envasos) venudes del medicament en l'última setmana.
  • Estoc a aquesta data.
  • Previsions d'alliberament i recepció de lots (quantitats i data de disponibilitat en el mercat espanyol).

[Font: BOE. Núm. 172. 20/06/2020

[Foto: Jarmoluk / Pastillas / CC BY-SA 2.0]

Notícies relacionades

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19