Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Reobren unitats bàsiques de salut com Santa Agnès, Sant Mateu i Sant Rafel

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les unitats bàsiques de salut (UBS) d’Eivissa que durant la pandèmia es van veure obligades a tancar les portes en el marc de la reorganització de les consultes d'atenció primària han tornat ja a l'activitat.

Els circuits creats per a l'atenció a la COVID-19, amb dues àrees diferenciades—per a pacients amb patologia respiratòria i resta de patologies—, van fer necessària una reorganització de les consultes d'atenció primària que va obligar a tancar algunes de les UBS, com les Santa Agnès,  Sant MateuSant Rafel, i Puig d'en Valls. Les tres primeres ja han obert les portes i han reprès l'activitat normalment. Aquestes tres UBS, que compten amb 1.847 targetes sanitàries assignades, de les quals 1.580 corresponen a Sant Rafel, 124 a  Sant Mateu i 143 a Santa Agnès, tenen el Centre de Salut Sant Antoni de Portmany  com a centre de referència, al qual han hagut d'acudir els usuaris que han necessitat atenció durant el període d'alerta sanitària.

La UBS Puig d'en Valls, per la seva banda, prepara l’obertura per a la setmana vinent, una vegada acabin les obres d'adequació d'espais que tenen lloc actualment. Aquesta unitat bàsica té 1.799 targetes sanitàries de la zona de Puig den Valls.

Cal recordar que els equips d'atenció primària han estat en primera línia en algun dels dispositius habilitats per a l'atenció a la COVID-19: l'Hotel Medicalitzat —amb setanta-vuit llits per a pacients lleus amb dificultats sociofamiliars per poder garantir un aïllament domiciliari idoni—; les set UVAC (Unitats Volants d'Atenció al Coronavirus), que s'han encarregat de l'atenció a pacients amb coronavirus lleu; la UVAC Exprés, situada a l'Hospital Can Misses i que ha fet els test als professionals sanitaris i als treballadors de professions essencials; la Unitat d'Estada Mitjana Ca na Majora, situada en l'edifici J de l'Hospital Can Misses, que ha acollit els pacients de residències sociosanitàries lleus; i les consultes de respiratori dels centres de salut.

Atenció Primària contracta a vint metges per a les substitucions per vacances

La direcció d'Atenció Primària contractarà, des de maig fins a octubre, una vintena de facultatius per garantir les substitucions per vacances de la plantilla mèdica dels centres de salut i els SUAP (Servei d'Urgències d'Atenció Primària).  Els contractes s'aniran produint durant tota la temporada estival. D'aquesta manera es garanteix l'assistència amb el mateix nombre d'efectius.

D'altra banda, també es mantindran els contractes fets a 57 professionals per a les unitats COVID: 7 metges d'atenció primària, 17 infermeres, 25 tècnics en cures auxiliars d'infermeria, 5 metges d'atenció especilaizada i 3 tècnics de laboratori.

[Font: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera. 01/07/2020

[Foto: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19